take over
take over

 

Maskne - Så tar du bäst hand om din hud om du bär munskydd

Många kan nog skriva under på att pandemin har förändrat oss. Vi har sedan dess start fått anpassa oss efter restriktioner, och många har lärt sig att bära skyddsutrustning för att kunna utföra sina arbeten och det har i vissa fall fått konsekvenser. Många upplever skavsår av visir och munskydd och att de får problem med huden. Ett nytt ord har uppstått i vår värld, nämligen ”Maskne”.

   

Visir och munskyddens påverkan på huden

Visir och munskydd skapar en sluten miljö som gör att det blir varmt och fuktigt innanför dessa. Det är ingen fara om du bär munskydd under en kortare period. Bär du däremot visir eller munskydd dagligen i ditt arbete kan det skapa hudirritation och hudproblem i form av akne och plitor. Den mekaniska friktionen som kan uppstå av munskydd kan också skada hudbarriären, vilket gör att smuts och bakterier lättare får fäste. Bakterierna trivs när det är extra varmt och fuktigt.

Har du tidigare haft akne, rosacea, perioral dermatit, eksem eller allergisk kontaktdermatit kan du uppleva att ditt hudtillstånd försämras av att bära visir och munskydd. Man kan även uppleva skav och irritation bakom öronen från munskyddens elastiska band.
 

 

MARIA ÅKERBERG FACE MASK MOIST 50 ML

KÖP NU

Några tips

 • Använd makeup gjord av naturliga ingredienser som inte täpper till huden eller förvärrar hudtillståndet.
 • Använd At home treatment clearing för att motverka pormaskar och behandla plitor och blemmor.
 • Avänd Face Mask Clearing som punktbehandlare
 • At home treatment moist är en bra booster om huden är mycket torr
 •  

  Såhär tar du hand om huden om du bär munskydd och visir

  Det viktigaste är att hålla huden ren och återfuktad för att förhindra hudproblem och hudirritation. Inled din hudvårdsrutin med en mild rengöring. Våra rengöringscremer Cleansing Clay och Olive Cleansing är milda och skonsamma och tar effektivt bort smuts och orenheter. Cleansing Clay, med innehåll av mineralrik och balanserande Vit lera, passar alla hudtyper, även känslig. Olive Cleansing innehåller kallpressad Olivolja som löser upp smuts och orenheter. Den lämpar sig för en torr, känslig och mogen hud. Följ därefter upp med ansiktsvatten anpassat efter hudtyp som återställer hudens pH-balans och förbereder huden för nästkommande produkter.

  För att hålla huden i gott skick är det viktigt att tillföra fukt och näring, en fuktfattig hud kan få små sprickor där bakterier lättare kan få fäste.

  Använd dagcreme anpassad efter din hudtyp för att skydda huden mot yttre påfrestningar, du kan med fördel applicera Face Balm ovanpå för att skydda huden maximalt.

  Djuprengör och avlägsna skonsamt döda hudceller med vår peeling 1-2 ggr i veckan. Papaya Peeling är både en mekanisk peeling och enzympeeling som motverkar pormaskar och torr hud. Passar även den mest känsliga huden men ej vid rosacea (skov). AHA & Jojoba Peeling är en mekanisk peeling och syrapeeling som motverkar pormaskar och akne. Passar alla hudtyper.
                                                 SE ALLT FRÅN MARIA ÅKERBERG HÄR

  Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

  Din produkt är tillagd

  ×
  Startsidan