Bryt Aknecykeln: Med 5 överraskande enkla tips.

Dolda Fällor i Din Hudvårdsrutin

Vi vet att många lider av akne och greppar efter halmstrån för att hitta något som hjälper. Eftersom vi har hudterapeuter hos oss (så lyxigt!) så tar vi mer än gärna emot expertråd från dem. I denna artikel berättar vår hudterapeut Linda om 5 tips du kanske inte tänkt på tidigare, som kan lindra din akne.

  1. Exfoliera

  Aknebenägen hud har en tendens att producera mer döda hudceller. Dessa fastnar gärna i det fetare talget och bildar då proppar nere i porerna. Att exfoliera/peela huden regelbundet innebär att du kommer lösa upp de här propparna. 


  Tips!

  Använd små handdukar från ikeas baby-avdelning till ansiktet. Använd en ny varje dag och lägg i tvättkorgen efter, de tar minimal plats.

  2. Duscha alltid efter träning

  För att undvika problem med pormaskar och akneblemmor, låt inte svett torka in efter ett hårt träningspass. Använd gärna pH-balanserad rengöring med exfolierande salicylsyra - eller varför inte med djuprengörande aktivt kol.

  3. Rengör din mobil varje dag

  Din mobilskärm samlar på sig en hel del smuts och bakterier under en dag. Även om du kanske inte håller skärmen mot din kind, så rör du vid den med händerna. När du sedan tar på ditt ansikte så kommer bakterierna och smutspartiklarna att spridas. Har du hörlurar? Rengör dem med.

  4. Bär naturmaterial

  Undvik att bära kläder med material som kliar, skaver eller sitter tight. Välj naturmaterial som bomull och linne som andas. Detta hjälper till att hålla porerna fria från tilltäppta hudceller, talg och aknebakterier.

  5. Tvätta ditt örngott

  Ditt örngott kan samla på sig talg, hudceller, bakterier och tilltäppande ingredienser från hårprodukter. Allt detta kan förvärra din hud om den är aknebenägen. Byt örngott ofta - och undvik även sköljmedel, som också kan lämna en fet, tilltäppande hinna.

  Hudprodukter för dig med akne:

  Artiklar om hud & hudvård: