Använd inte detta på din bebis hud

Bebisars hud är mycket tunnare än vuxnas, och därmed mycket känsligare. Det är vanligt att nyfödda bebisar får torr och fnasig hud, och blir röd och irriterad i alla gosiga veck. I denna artikel delar vi med oss av våra bästa tips för att ta hand om bebisars känsliga hud.

  Så tar du hand om din bebis dyrbara hud

  Eftersom att huden på bebisar är så känslig är det bra att undvika sånt som kan irritera - parfym, tvål och andra kemikalier. Tänk också på vad du som bär barnet applicerar på din hud eller på dina kläder, starkt doftande tvättmedel eller hudkräm kan irritera din bebis ömtåliga hud.

   

  Tänk på detta om du och din bebis ska vara ute på sommaren

  Ställ aldrig barnvagnen i direkt solljus, det kan bli riktigt varmt under vagnens sufflett om solen ligger på. Täck inte heller över öppningen till vagnen med en filt, då cirkulerar inte luften och temperaturen ökar snabbt. Var noga med att undvika direkt solljus på bebisens hud! Bebisar bränner sig mycket lätt. Ha gärna kläder med långa ärmar och ben i tunna naturmaterial om ni ska vara ute i starka solen, och sätt er gärna i skuggan. Bebisar under ett år bör inte ha solkräm, enligt 1177. Solskyddsfaktor går bra på lite större barn, välj då ett med fysikaliskt filter som har minst SPF 30. HÄR kan du läsa mer om skillnaderna på kemiskt och fysikaliskt solskydd. 

  Gör så här för att ta hand om din bebis hud

  Det är viktigt att ta hand om bebisars hud, eftersom det är mycket känsligt. Här är några tips på hur du kan göra det:

  1. Se till att tvätta bebisens hud med mild tvål och vatten, och torka sedan torrt. 

  2. Applicera en mjukgörande, naturlig kräm på bebisens hud efter badet eller duschen. Du kan med fördel ha några droppar olja i badvattnet.

  3. Om bebisens hud blir irriterad eller kliar, prata med en läkare eller apotekspersonal för att få råd på vilka produkter ni ska använda.

  Noga utvald hudvård för bebisars hud:

  Artiklar om hud & hudvård: