JUST NU! MASSOR AV VAROR TILL FANTASTISKA PRISER  LÄS MER

Ta hand om hårbotten med MARIA ÅKERBERG

Att ta hand om hårbotten är minst lika viktigt som att ta hand om din hud och ditt hår! Det uppstår också lätt problem med hårbotten som kan kännas tuffa att lösa, som torr, mjällig eller fet hårbotten. Men ge inte upp än! MARIA ÅKERBERG har flera produkter som hjälper dig att ta väl hand om din hårbotten så att den mår bra och håller sig frisk.

Vad är hårbottenproblem?

En frisk hårbotten är grunden för vackert och välmående hår. Tyvärr kan många människor uppleva olika hårbottenproblem som kan vara irriterande och påverka deras självförtroende. Nu går vi igenom några vanliga hårbottenproblem, deras orsaker och förebyggande åtgärder.

Torr hårbotten

Torr hårbotten kännetecknas av klåda, fjällande hud och eventuellt sprött hår. Torr hårbotten kan bero på flera faktorer inklusive kyla, torr luft, frekvent hårtvättning, användning av hårprodukter med starka kemikalier eller överdriven användning av värmestylingverktyg. För att lindra torr hårbotten bör man undvika överdriven hårtvättning, använda milda schampon och balsam, och tillföra fukt med hjälp av naturliga oljor som kokosnötolja eller jojobaolja.

Fet hårbotten

Fet hårbotten kan vara resultatet av överproduktion av talg, vilket kan göra håret fett och platt. Detta problem kan vara frustrerande och leda till att man behöver tvätta håret oftare än önskat. För att hantera fet hårbotten bör man undvika överdriven hårtvättning, använda schampon som är avsedda för fet hårbotten och undvika tunga hårprodukter som kan tynga ner håret. Det kan också vara en god idé att undvika att röra vid håret eller hårbotten med händerna under dagen för att minska överföringen av olja.

Klåda och irritation

Om du upplever klåda och irritation i hårbotten kan det bero på flera faktorer inklusive torrhet, överkänslighet mot hårvårdsprodukter, hårbotteneksem eller svampinfektioner som ringorm. För att lindra klåda och irritation är det viktigt att undvika att klia på hårbotten, eftersom detta kan förvärra problemet och leda till inflammation. Använd milda schampon och undvik hårprodukter som innehåller starka kemikalier eller potentiella allergener. Om problemet kvarstår är det bäst att rådgöra med en hudläkare för rätt diagnos och behandling.

Håravfall

Vissa människor kan uppleva håravfall och skalpexponering, vilket kan vara resultatet av genetiska faktorer, hormonella förändringar, medicinska tillstånd eller överdriven användning av kemiska behandlingar eller värmestyling. För att hantera detta problem kan man prova att använda hårvårdsserier som är specifikt utformade för att stärka håret och främja hårväxt.

MARIA ÅKERBERG tar hand om din hårbotten

MARIA ÅKERBERG erbjuder ett brett utbud av populära produkter, men de mest efterfrågade produkterna är:

 

MARIA ÅKERBERG Hair Therapy 

MARIA ÅKERBERG Hair Therapy är som terapi för ditt hår! Det är en hårinpackning som lugnar en irriterad hårbotten och reparerar skadade hårlängder för ett friskare hår. Den innehåller bland annat kokosolja, jojobaolja, tea tree, lavendel och citrongräs som alla har en fantastisk inverkan på håret där tea tree minskar uppkomsten av mjäll, lavendel är milt lugnande och citrongräs har en uppiggande effekt samtidigt som den hjälper till att binda fukt i håret. Den här passar alla hårtyper!

Köp här

MARIA ÅKERBERG Specials For Hair

MARIA ÅKERBERG Specials For Hair är en hårolja som har både stärkande och återfuktande effekt för hår och hårbotten. Den innehåller eteriska oljor som ingefära, ylang ylang, grapefruktskal, chili, sheasmörolja och jojobaolja som alla tillsammans gör ditt hår och din hårbotten ren, balanserad och välmående med en fantastisk glans.

Köp här

MARIA ÅKERBERG Scalp Treatment Rosemary - För frisk hårbotten & stimulerad hårväxt

MARIA ÅKERBERG Scalp Treatment Rosemary är en otroligt populär fuktgivande näringsspray med Rosmarin som ökar hårväxten men också balanserar hårbotten och håller den i fantastiskt skick. Otroliga Scalp Treatment Rosemary fungerar som skydd och näringsgivare till din ömtåliga hårbotten!

Köp här

MARIA ÅKERBERG Scalp Scrub Intensive - Peeling för hårbotten

Fantastiska MARIA ÅKERBERG Scalp Scrub Intensive är en peeling för din hårbotten som får bort både torra och feta beläggningar. Med hjälp av Mjölksyra (AHA) från sockerbetor och jojoba-korn, får du bort alla döda hudceller. Den innehåller även pepparmyntaolja för extra fräschhet!

KÖP HÄR

MARIA ÅKERBERG Scalp Treatment Rosemary - snackisen just nu!

Rosmarin i hårvård

Rosmarin och rosmarinolja i hårvård är sen urminnes tider känt för att stärka hår och hårbotten! Rosmarin är även den perfekta ingrediensen att leta efter om du lider av håravfall eller vill få fart på hårväxten. Just MARIA ÅKERBERG Scalp Treatment Rosemary är känd för att balansera din hårbotten samtidigt som den stärker håret och får igång hårväxten. Ett riktigt kap värd att testa!

Mer om MARIA ÅKERBERG: