take over
take over

 

Så ofta bör du göra rent dina sminkborstar

Något som ofta hamnar i skymundan är just att tvätta sina borstar. Vi är så himla noga med vilka krämer vi använder, att vår foundation inte kakar sig under dagen och att vår concealer gör sitt jobb. Tvättar du inte borstarna tillräckligt ofta förvandlas de snabbt till bakteriehärdar fullproppade med det sista du vill applicera på huden. Faktum är att smutsiga borstar kan ge alltifrån fet och oljig hud till acneproblem. Men lugn, vi är som vanligt här för att hjälpa! Här kommer en komplett guide för hur du håller sminkverktygen i toppskick. 

 

Varför ska jag göra rent mina sminkborstar? 

Det finns många anledningar till varför du bör göra rent dina sminkborstar regelbundet. Smuts och makeup-rester är ingenting du vill applicera på huden, det är lite som att torka sig med en smutsig handduk efter att du rengjort ansiktet. Det kan leda till orenheter i huden. En annan konsekvens av skitiga sminkborstar är att borstarnas fulla potential inte utnyttjas - du får alltså ett sämre resultat. Dessutom håller borstarna längre om du rengör dem regelbundet.

Hur ofta bör jag göra rent mina sminkborstar?

Vårt bästa tips är att rengöra dem grundligt en gång i månaden och att komplettera med en rengörande, antibakteriell spray som du enkelt kan spraya på efter varje användning.

 
Såhär gör du

  1. Tappa upp ett varmt bad i ett rent handfat, och häll i en matsked av ditt favoritschampo. Vi tycker att Kevin Murphy Maxi Wash är grym till ändamålet. Lägg i dina sminkborstar och låt ligga i minst 10 minuter.
  2. Häll ur vattnet (som nu blivit brunt) och skölj penslarna med rent vatten.
  3. Applicera en droppe schampo i varje borste och gnugga ordentligt. Skölj rikligt med vatten. Upprepa tills vattnet som kommer ur borsten är helt klart.
  4. Låt borstarna torka liggandes på en ren handduk. Har du dem ståendes kan vattnet lösa upp limmet. Klart!Våra favoritprodukter för att hålla borstarna i toppskick

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan