JUST NU! MASSOR AV VAROR TILL FANTASTISKA PRISER  LÄS MER

Foundation för dig med mogen hud

När du blir äldre så blir också huden mer mogen och kan kännas stramare, torrare och fina linjer kan skymta. Använder du fel foundation på mogen hud så blir ditt resultat kakigt och i värsta fall lägger produkten sig i dina fina linjer och rynkor. Om du har mogen hud så finns det självklart mängder med foundations som gör din hud rätta, vi ger våra absolut bästa förslag!

Om du har mogen hud så ska du helst använda en fjäderlätt och flytande foundation eller CC/BB-Cream som gärna återfuktar huden och ger lyster. För ett ännu bättre resultat är det bra att använda en primer under din foundation som fyller ut dina fina linjer och rynkor.

Besök vår TikTok för mer tips på hur du löser dina skönhetsproblem!

Till TikTok

Här är våra 5 förslag på foundations till dig. 

BareMinerals Complexion Rescue Tinted Moisturizer

Complexion Rescue Tinted Moisturizer är en helt unik formula att använda som foundation! Du kan se den som en härlig blandning av foundation, färgad ansiktskräm och BB/CC-cream. Den är alltså återfuktande, lätt och lystrig vilket ger en medel täckning och såklart - helt fantastisk hud. Ett alternativ vi starkt rekommenderar till dig med mogen hud!

Klicka på produkten för att välja rätt nyans för dig.

Lumene Blur 16h Longwear Foundation

Lumene Blur 16h Longwear Foundation är för dig som gärna vill ha en foundation med hög täckningsgrad och som dessutom suddar ut ojämnheter och fina linjer (helt otroligt, vi vet!). Den är berikad med allt ifrån nordiskt källvatten till nordisk ljung vilket gör den återfuktande och magiskt skön på huden. Lumene Blur 16h Longwear Foundation har en halvmatt finish och sitter fint upp till 16 timmar!krämig högtäckande foundation som synbart suddar ut porer och ojämnheter för en felfri, halvmatt finish i upp till 16 timmar.

Klicka på produkten för att välja rätt nyans för dig.

Lumene Natural Glow Fluid Foundation

Natural Glow Fluid Foundation är en otroligt lätt och härligt foundation som ger dig en no makeup-look, även om du såklart kan bygga upp täckningen genom att applicera lite extra produkt! Du får dessutom en vacker lyster som håller i sig hela dagen och såklart innehåller Lumenes älskade foundation nordiskt källvatten som återfuktar huden och nordiska hjortron som hjälper till att släta ut huden. Perfektion!

Klicka på produkten för att välja rätt nyans för dig.

Estee Lauder Double Wear Sheer Matte Long Wear

Double Wear Sheer Matte Long Wear är en fantastisk foundation som är som gjord för dig med mogen hud! Lätt och fräsch och med ett matt resultat som håller i ur och skur. Det bästa är nog ändå att huden behåller en frisk och naturlig känsla som helt enkelt får din egna hud att se mycket bättre ut!

Klicka på produkten för att välja rätt nyans för dig.

Lancome Teint Idole Ultra Wear Care & Glow

Teint Idôle Ultra Wear Care & Glow är som hudvård och foundation - i ett! Med Lancomes neo-glow foundation-teknologi får huden en naturlig lyster och ett vackert glow i 24 timmar. Den här godingen har medium täckningsförmåga och passar alla hudtyper, speciellt dig med mogen hy!

Klicka på produkten för att välja rätt nyans för dig.

Är du osäker på vilken nyans du ska välja?

Fördjupa din kunskap här.

Att välja nyans på din foundation är inte alltid lätt, speciellt online!
Ett smart tips är att titta på vilken underton både du och den foundation
som du är intresserad av har. Undertonen kan antingen vara varm,
kall eller neutral vilket speglar hur röd eller gul en foundation är.

Läs mer

Vill du veta mer om foundation? Läs relaterade artiklar: