Från kontoret till minglet

Såhär bättrar du på sminket - Steg för steg

Äntligen fredag och du har precis avslutat veckans sista arbetsdag - hurra! Nu vankas det häng på uteserveringar med tjejgänget och du behöver bli klar på nolltid. Lugn, vi har den perfekta guiden till dig som vill slippa stressen. Det viktigaste för en lyckad utekväll är att planera i förväg.

  Från business till drottning i 5 enkla steg:

  Mer contour

  Bättra på med contour, highlighter och rouge och ta lite mer än du använder till vardags. Applicera under käkben, längs käklinjen och vid tinningen. Vill du framhäva näsan kan du använda skuggan vid sidorna om näsbenet med en smal borste. Har du en hög panna du vill skapa en illusion av att vara lägre, kan du applicera skugga längs pannans övre del. 

  Efter skuggningen av ansiktet kan du gå vidare till highlighter. Använd en ljus färg och applicera på ovansidan av kindbenen, längs näsbenet till nästippen och på hakan - där solen träffar ansiktet först. Highlighter finns i både matta och skimriga skuggor, där de matta används för att ljusa upp t.ex under ögonen. 

  Ögon och bryn

  Fixera ögonbrynens strån med en brow gel, antingen ofärgad eller färgad. Vill du fylla i brynen ytterligare kan du använda dig av en brow gel med fibrer i, som skapar illusionen av fler strån. Fake it til' you make it! Efteråt markerar du brynen ytterligare med en ljus penna under brynraden. Snyggt!

  Lägg på lite rouge eller contour i ytterkanten av ögonlocken. Markera ögonen lite extra med hjälp av en kajal eller mörk skugga i fransraden. Vill du markera ögonen ytterligare kan du applicera en tunn eyeliner längs med fransraden.

  Läppar

   Använd ett läppstift eller ett läppglans med mer eller mörkare färg än du använder till vardags. Markera läpparnas kontur med en läppenna innan du applicerar läppstift eller glans. Här kan man leka lite med konturerna och skapa en illusion av fylligare läppar, om man vill. 

  Tips!
  Ha läpprodukterna nära till hands under kvällen och bättra på när det behövs.

  Kvällen innan

  Morgonen kan vara stressig redan som den är. Se till att förbered så mycket som möjligt redan dagen innan. Vad behöver egentligen göras? Är du en person som gillar att brun-utan-sola dig eller kanske måla naglarna? Gör detta i lugn och ro kvällen innan. Varför inte addera en fuktgivande ansiktsmask i din kvällsrutin, tänk på att sminket håller bättre på återfuktad hud.

  Ingen vill springa runt på morgonen och vända upp och ner på garderoben. Lägg fram kläder, skor och accessoarer redan kvällen innan. Packa även en liten necessär som du enkelt kan rycka med på väg till jobbet. Ett tips är att ta med smink i travel-size om det är något du har hemma för att slippa släpa runt på en stor väska efter jobbet. Nu när du förberett allt för morgondagens partaj, gå och lägg dig i tid så du vaknar upp utvilad.

  På morgonen

  Ställ klockan en kvart innan du brukar. Tro oss, det behövs alltid. Morgonens ansiktsrutin har aldrig varit så här viktig. Kom ihåg att återfukta huden innan du applicerar ditt smink. Eftersom du förhoppningsvis redan packat det nödvändigaste kvällen innan så kan du lägga tiden på morgonen till att fixa dig själv! 

  5 viktiga tips:

  1. Välj en outfit som passar både dag som natt. Pimpa med lite accessoarer och byt skor mot kvällen!
  2. Återfukta huden för att sminket ska hålla
  3. Packa smart för att inte ha med dig för mycket
  4. Förbered dagen innan
  5. Spraya håret med både texturspray och hårspray för att det ska hålla hela natten

  Våra favoritprodukter till minglet:

  Artiklar om smink & makeup tutorials: