take over
take over

 

Vardagsmakeup på 5 minuter som håller hela dagen - såhär gör du!

Känner du igen dig i att kliva upp innan väckarklockan, ta en varm kopp kaffe i stillhet och sen stå länge framför spegeln för att fixa en riktigt snygg makeup i miljoner steg? Nej, inte vi heller. I denna artikel går vi igenom hur du fixar en vardagsmakeup på ynka 5 minuter som faktiskt håller hela dagen.


 

Steg 1 - Jämna ut 

Jämna ut hudtonen med en BB/CC-cream eller en lätt foundation för att ge fukt och liv åt huden. Många av dessa produkter innehåller SPF 30 samtidigt som de minskar synligheten av porer och andra ojämnheter vi har i ansiktet. Nedan ser ni några favoriter. 

Vad är egentligen skillnaden på BB och CC-cream?

BB-cream, eller blemish balm, är en tonad dagkräm som istället för att maxa täckningen av huden tillför fukt och en svag ton pigment. Skillnaden på BB och CC är att en CC-cream ofta har högre SPF och är något mer täckande, men fortfarande lättare och mer vårdande än en foundation.

 

 

LA ROCHE POSAY ROSALIAC CC CREAM 50 ML

 

KÖP HÄR

 

 

 

Steg 2 - Markera brynen

 

Ögonbrynen gör verkligen mer än du tror, och kan lyfta de allra tröttaste av ögon. Markera ögonbrynen med en ögonbrynspenna, skugga eller pomade i rätt nyans. 

 

Steg 3 - Nude!

Använd ett läppstift eller ett läppglans i en ton som går hand i hand med dina egna läppars färg, som ger en lätt, naturlig ton. Under vinterhalvåret blir läpparnas egna pigment ofta svagare eftersom läpparna lätt tappar sin fukt, och då är detta tips extra bra!

 

Steg 4 - Två drag mascara


Svep på mascara lite snabbt och strunta i att försöka få ner mascaran till roten. Fransarna är ofta blekare på toppen och att mörka ner topparna i två svep öppnar upp blicken och markerar ögat. Snyggt och naturligt!


Tips!

Använd en mörkbrun mascara för en mjukare och mer naturlig look.

 

 

Steg 5 - Solpuder

 

Avslutningsvis kan man ge ansiktet en frisk, lätt solkysst look genom att applicera lite solpuder på de punkter solen träffar först - Näsrygg,  kindben och haka. Väljer du dessutom ett som innehåller lite glow får du highlighter som bonus. Klart!

 

Har du 5 minuter till?

 Läs fortsättningen HÄR.

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan