take over
take over

 

Såhär blir du av med påsar och mörka ringar under ögonen - 6 tips

Vi vet att många lider av påsar under ögonen och greppar efter halmstrån för att hitta något som kan hjälpa till att se lite piggare ut. Eftersom vi har hudterapeuter hos oss (så lyxigt!) så tar mer än gärna emot expertråd från dem. I denna artikel går vi igenom våra 6 bästa tips du förmodligen inte redan vet som kan hjälpa mot påsar under ögonen.

 1. Kyl ner huden

Ett sätt att minska svullnad och påsar under ögonen är att kyla ner huden. Det gör att blodkärlen drar ihop sig och svullnaden dämpas. En del gör det genom att lägga gurkskivor eller kalla tepåsar på ögonen, eller försiktigt trycka en fuktad handduk mot dem.

Det finns också hudkrämer som hjälper en bit på vägen. Satsa på en ögonkräm med hyaluronsyra, en sockermolekyl som finns naturligt i huden och bidrar till dess spänst. När vi åldras och utsätts för UV-ljus minskar mängden hyaluronsyra i huden, och det gör att den blir tunnare. En ögonkräm med hyaluronsyra gör att huden blir fastare, mer elastisk och stimuleras att själv producera och behålla hyaluronsyra, vilket gör att påsarna minskar.

 

2. Minska på saltet 

Salt får kroppen att binda vätska, så ett för högt saltintag kan skapa vätskeansamlingar i kroppen.    

3. Gurka och potatis 

...är två huskurer som kan minska svullnad på ögonlocken. Låt gurkskivor eller potatisskivor ligga i kylen innan du har dem på ögonen i 15 minuter. 

 4. Drick mer

Vätskebrist kan bidra till att man får mörka ringar under ögonen. Drick minst en liter vatten per dag, och dra ner på koffein som verkar uttorkande.   

5. Sov!

Slarva inte med sömnen. Sömnbrist leder ofta till blekare hud, och då blir de mörka ringarna ännu mer framträdande. 

6. Dämpa med ögonkräm

Återfuktande ögonkräm som dämpar mörka ringar, skuggor och fina linjer – direkt och med tiden. Tar bort svullnader och lugnar med och återfuktande ämnen. Stärker hudens fuktbarriär och förhindrar vanliga irriterande ämnen att tränga ner. Testad av ögonläkare. 

KÖP HÄR

 

CLINIQUE ALL ABOUT EYES RICH 15 ML

Produkter som minskar påsar under ögonen

 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan