take over
take over

 

8 vanliga hårmissar du gör varje dag

Är du också en som tar hand om ditt hår perfekt, men ändå verkar det slitet, växer långsamt och känns livlöst? Ibland finns det andra förklaringar än att du klipper dig för sällan. Här nedan har vi listat de klassiska misstagen som förstör håret.

HÅRUPPSÄTTNING

 

1 - Håret i tofs

 

Såklart orkar man inte alltid ha utsläppt hår. Ibland är det helt enkelt mer praktiskt att bara slänga upp det i en tofs. Dina hårstrån blir dock sköra när de nöts mot en gummisnodd, därmed är det viktigt att låta håret vila från tofsar. Men såklart finns det mildare sätt att sätta upp håret på. Använd silikonsnoddar eller fläta ditt hår.  

 

2 - Sätter upp håret när det är blött

 

På tal om tofs. Undvik att sätta upp ditt blöta hår i den mån det går. Hårstråna blir sköra och i sin tur kan slitas sönder. Tycker du det är jobbigt med blött hår hängandes överallt? Använd en hårklämma istället för en tofs.

Hårklämma

3 - Borstar för ofta och intensivt

 

 Borsta med mjuka och lugna rörelser. Börja nedifrån vid topparna och jobba dig uppåt mot hårbotten. 

Tips!

Dela gärna upp håret i olika sektioner när du borstar det. Borsta varsamt och slit aldrig om borsten fastnar. Om du borstar håret när det är blött, gör det hellre i duschen med en bredtandad kam.

 

4 - Sover med blött hår

 

 

Eftersom håret blir skört när det är blött bör du undvika att sova med blött hår. Men främsta anledningen varför du bör torka håret innan läggdags är för att undvika svamp. Ja, det är sant. Svamp trivs i fuktiga och varma miljöer. Det kan skapa ett obehag och utvecklas till mjäll. Med andra ord, undvik gärna i den mån det går.

 

FÖNAR HÅRET 

   

 

5 - Rensar inte filtret på hårfönen

 

 Yes, du läste rätt. Visst ska den där fönen rensas kontinuerligt. Om du inte gör det samlas gammalt hår och din fön tappar sin effektivitet.

Med andra ord kommer du utsätta ditt hår för onödig värme under en längre period om du inte rensar den. 

 

6 - Balsam och hårinpackning i fel ordning

 

Att tvätta håret är väl lätt? men förvånansvärt många gör fel. För det ultimata resultatet använder du hårinpackningen mellan schampot och balsamet. Även om hårinpackningen ger ett lent resultat så måste du ändå försluta hårstråna med ett balsam. Om du gör i fel ordning riskeras håret att skadas.

Hårklämma

7 - Använder varma redskap

 

 Håret skadas av värme, det vet vi. Därmed behöver du använda ett bra värmeskydd. Men prova även styla håret med en lägre temperatur. Exempelvis kan du köra på svalt läge när du fönar håret, visst det tar lite längre tid. Men det är så värt det i längden. 

8 - Glömmer att ta hand om hårbotten

 

 Hur många glömmer inte bort sin hårbotten? Typ alla. Tänk på att vårda huden på huvudet lika väl som du vårdar resten av kroppen. En frisk hårbotten producerar friska hårstrån vilket resulterar i en snabbare hårväxt. Unna din hårbotten en massage lite då och då. Detta kommer göra att du stimulerar hårsäckarna och ditt hår kommer att tacka dig.

 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan