take over
take over

 

Ansiktsvatten, mist, settingspray, toner - skillnaderna du aldrig vetat om

Vad är skillnaden på toner, ansiktsvatten, settingspray, facial mist och micillärt vatten? Det är nämligen inte samma sak! Vi har frågat vår hudterapeut som menar att det är en fråga hon får nästintill varje vecka, så nu ska vi reda ut detta en gång för alla.

Snabb fakta

  • Ansiktsvatten (toner på engelska) korrigerar ditt pH-värde, huden är sur och kranvatten basiskt
  • Setting spray används för att fixera och hålla fast ditt smink
  • Fuktspray (facial mist)  fyller på din fuktnivå under dagen
  • Micellärt vatten är en rengörande produkt som " suger upp" orenheter Ansiktsvatten och toner

För det första, ansiktsvatten, på engelska toner, är en produkt och moment som är essentiellt för huden då dess främsta uppgift är att korrigera ditt pH. Din hud är sur men kranvatten är basiskt. Vid en avtvätt, som oftast sker med vatten så blir din hud torrare. Det du känner av är att din hud blir mera basisk och därmed inte lika glad. Nu kommer ansiktsvattnet in. 

Vi brukar jämföra momenten med disktrasan. En blöt disktrasa suger upp fukt och är en glad disktrasa. Din hud, som är byggd för att vara vattenresistent behöver vara i rätt pH och återfuktad för att också kunna uppta fukt från kommande produkter. 

Ansiktsvattnet reglerar alltså din pH värde, återfuktar och är en del i din regöringsprocess. 

Setting spray

En settingspray är något helt annat. Det är en del av din makeup rutin och används för att fixera och hålla fast ditt smink. 

Om du går ut i regnet och får en vattendroppe på ditt smink som rinner, det torkar fast. Du får ett märke som inte går att få bort utan att göra en rengöring. På samma sätt fungerar en settingspray. ”Duscha” huden med mkt settingspray, torka in (av sig själv eller att trycka in med en svamp) så torkar sminket och blir vattenresistent. Ditt smink kommer klara av duggregn och tårar.

Fuktspray

En facial mist, en fuktpray är precis som det låter. En produkt som fyller på din fuktnivå under dagen. Under dagen utsätts huden för många yttre påfrestningar, inte minst från datorn och torra kontorslokaler. Man upplever sig torr och stramare under dagen samtidigt som huden frenetiskt försöker fylla på med mera fett då den signalerar att huden är torr. Du blir glansig men samtidigt känner du dig torr. En fuktspray borde alla ha och använda, fyll på hela tiden. Fungerar jättebra att spraya över smink också. Man blir dessutom lite piggare om du får en dusch i ansiktet. 

Micellärt vatten

Till sist, det micillära vattnet. Det är den ultimata produkten för dig som vill att det ska gå snabbt och inte heller ha för många produkter. Det är ett rengörande ansiktsvatten som med hjälp av miceller (koncentrerade molekyler) som både är hydrofila och oleofila suger upp orenheter likt magneter.

Vi rekomenderar att om man vill använda ett micellärt vatten, börja med att avlägsna smink med det och följ upp med en rengöring. Alternativ om man är utan smink, använd det micillära vattnet 2 gånger för att bli ordentligt rengjord. Glöm inte hals och dekolletage. 

Hudterapeutens favoriter
Vilken hudvård ska jag ha?

Hjälp oss att hjälpa dig! Huden är kroppens största organ och vi vet vilken faktadjungel den kan vara. Gör vår kostnadsfria hudanalys så ger någon av våra professionella hudterapeuter dig en personlig rekommendation.

TILL ANALYSEN

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan