take over
take over

 

Det här behöver du veta om mäns hud

Visste du att en mans hud är upp till 25 % tjockare och har en högre kollagentäthet än en kvinnas hud? Det beror på de manliga könshormonerna, främst testosteron. Mannens hud är också fetare och grövre och kan därför bli tilltäppt med akne och utslag som följd. Mannens hud har dock mer spänst och fukt i jämförelse med kvinnors hud men män behöver ändå ta hand om sin hud. Många män skyddar sig inte mot solen och förtida hudåldrande och slarvar med rakningen. Vad kan du då göra för att hjälpa din hud till snabba resultat? Följ de här proffstipsen så att huden håller sig frisk.

Rakning – så här gör du den bäst

  1. Duscha innan du rakar dig.
    Fukt och värme gör skäggstråna mjukare.
  2. Har du problem med inåtväxande hårstrån?
    – exfoliera huden före rakning. En exfoliering tar bort döda hudceller, förbereder hudytan och lyfter upp hårstråna.
  3. Använd en rakhyvel av bra kvalitet och en rakkräm som ger ett bra glid.
  4. Raka medhårs, tryck inte för hårt och tvätta av med ljummet (inte varmt) vatten. Tips! Vänta med att raka dig minst 20 minuter efter att du vaknat. Du kommer då åt närmre med rakhyveln – huden är svullen precis efter att du sovit. Om din hud lätt blir irriterad efter rakning rekommenderar vi UltraCalming Serum Concentrate som har en lugnande och skyddande effekt.

   

Rengöringsprodukterna för dig

Active Clay Cleanser är lerbaserad för att ta hand om överskottstalg och innehåller hudbalanserande prebiotika.

Special Cleansing Gel är en tvålfri löddrande rengöring som du också kan använda som rakgel.

DERMALOGICA DAILY MICROFOLIANT

 

   

Exfoliering

 

Daily Microfoliant är ett enzympulver som aktiveras vid kontakt med vatten. Skonsamt nog att användas dagligen. Döda hudceller avlägsnas och huden blir mjukare med ny lyster. Daily Superfoliant är en högaktiv pulverexfoliering som gör huden ultraslät och bekämpar hudåldrande. Hudytans struktur jämnas ut och föroreningar samt överskottstalg avlägsnas.

   

Mjukgörare


Active Moist är en utmärkt mjukgörare som inte kladdar och som passar bra för normal till fet hud. Skin Smoothing Cream är för dig med en lite torrare hud.


 

Glöm inte solskydd!

 

Solskydd är viktigt för att hålla huden frisk oavsett väder. Använd en solskyddskräm med en hög solskyddsfaktor varje dag. Invisible Physical Defence SPF30 är ett transparent solskydd med vårdande egenskaper för alla hudtyper och passar även den känslige.
                                                           SE ALLT FRÅN DERMALOGICA HÄR

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan