take over
take over

 

Hårvård - vad innehåller en komplett hårvårdsrutin?

Många av oss lägger tusentals kronor på att få en snygg hårfärg hos frisören. Det många inte tänker på är att din hårvårdsrutin kan vara A och O för att behålla en snygg hårfärg. Oavsett om du är blond eller brunhårig förändras din snygga frisörfärg med tiden, eftersom avgaser och rester av hårvårdsprodukter fastnar. I denna artikel listar vi allt du behöver veta om vad en hårvårdsrutin bör innehålla, och vilka produkter du kan använda för att bevara din snygga färg så länge som möjligt.

hårvårdsrutin

Olika steg

En hårvårdsrutin ska helst bestå av dessa delar:

  • Schampo
  • Hårinpackning
  • Balsam
  • Styling

 

shampoo

 

 

Steg 1 - Schampo 

Börja din hårvårdsrutin med att rengöra håret. Använd ett schampo speciellt anpassat för just ditt hår. Är du osäker på vad du ska välja så har vi ett snabbt och enkelt analysverktyg HÄR

Tips!KEVIN MURPHY SCHAMPO MAXI WASH 250 ML

Använd ett djuprengörande schampo en gång i veckan. Det hjälper till att ta bort gamla lager av oönskade produktrester, avgaser och andra faktorer som tex kan göra ett blont hår gult.

Silverschampo

Trött på ett blont hår som skiftar i gula nyanser?  Silverschampo och balsam neutraliserar gula nyanser så att håret får en askigare ton. Detta är perfekt för att hålla hårfärgen fräsch längre! Vi rekommenderar att du använder silverprodukter max 1-2 gånger per vecka eftersom just silverschampo kan slita en aning på håret om det används i långa perioder. 

 

Steg 2 - Kur 

Dagligen utsetts ditt hår för mängder av saker som sliter på håret. Solljus, kemiska behandlingar, och värmeverktyg för att nämna några. En gång i veckan är det perfekt att boosta håret med en hårinpackning, som hjälper till att återfukta och stärka upp ett slitet hår. Är du osäker på vad du ska välja så har vi ett snabbt och enkelt analysverktyg HÄR

 hårinpackning

Färgbomb revlon

En vårdande färgbomb som innehåller tillfälliga färgpigment som snabbt fräschar upp hårfärgen. De från Revlon är en klassisk favorit, som kommer i en mängd olika färger. Samtidigt som de hottar upp din hårfärg verkar de vårdande och minskar frizz! Dessa är dessutom veganska och cruelty free.

 

 

Applicera såhär:

  1. Tvätta håret med schampo för att ta bort orenheter och öppna upp fjällskikten
  2. Handdukstorka håret
  3. Applicera ett jämnt lager i hela håret, eller på den del du vill färga. Glöm inte handskar!
  4. Låt verka tills du uppnått önskad ton, oftast inom 3-10 minuter.
  5. Skölj ur
  6. Applicera balsam och tvätta som vanligt. 

balsam

 

Steg 3 - Balsam 

Använd ett passande balsam efter schamponeringen (eller inpackningen). Schampo öppnar upp hårets fjällskikt för att kunna få bort smuts och fett. Balsam hjälper till att stänga fjällskiktet så att ytan blir slät igen. Är du osäker på vilket balsam som passar ditt hår kan vi hjälpa dig i analysverktyget.

 

Steg 4 - Styling 

Stylingprodukter ger personlighet till både korta och långa frisyrer. Vi skulle nog ändå vilja påstå att värmeskyddet är den viktigaste stylingprodukten för att minska risken för slitage. Utöver värmeskyddande produkter så finns en hel uppsjö av stylingprodukter för olika ändamål. Saltvattenspray som ger stadga till botten, ett torrschampo som fräschar upp ett hår på minuten eller ett vax för att hålla en kort frisyr på plats hela dagen. Hitta dina nya favoriter här

stylingprodukter

 Solskydda ditt hår

För de allra flesta är det självklart att skydda huden mot solens starka strålar. Många lägger också tusentals kronor på att snygga till håret hos frisören. Det som ofta glöms bort är att håret också påverkas av solens uv-strålar. Håret riskerar att bli slitet snabbare, den snygga hårfärgen man fått till hos frisören bleks och håret blir frissigt, om du inte skyddat håret med solskydd. 

solskydd hår

Solskydd för håret brukar ofta, utöver skydd mot uv-strålar, innehålla ingredienser som kapslar in hårets färgpigment och boostar håret med glans och styrka. Är du osäker på vilket solskydd som passar just ditt hår rekommenderar vi dig att göra vår håranalys.

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan