take over
take over

 

Höstens färgtrender 2021

Hösten närmar sig med stormsteg och många av oss är åter tillbaka på kontoren efter en lång coronatid. Välkomna hösten och minskade restriktioner med en ny, krämig hårfärg! Våra frisörer har händerna fulla just nu, och här ser ni höstens färgfavoriter. 

 

 

 

Djup mörkbrun

 

Det finns inget som är så snyggt som ett mörkbrunt hår med mycket djup i tonen. Ett mörkt hår har verkligen en helt annan glans än ett ljust. Detta ser ut som silke!

 

 

 

Isblond lob

 

LOBen (lång bob) har hållit sig kvar i modet i flera år nu. Man förstår ju varför, hur snyggt är inte detta? Isblonda slingor och trubbiga toppar. Wow. 

 


 

 

 

Strawberry blonde

 

Strawberry blonde börjar smyga sig in mer och mer, kul tycker vi! Under flera år har de allra flesta önskat en kall blond ton. Våga guld i höst, det blir så livfullt! 

 

 

Skarpa slingor

Babylights är ett minne blott, nu är det skarpa, breda slingor som gäller! Passar lika bra både på bruna och blonda hår. Extra snygg är det med slarviga lockar och lite saltspray i längderna. Mums!

 

 

Guldigt mörkbrun

 

Även de mörkare nyanserna börjar gå åt varmare toner. Spana in detta mörkblonda (ljusbruna?) magiska svall som vår fina Olivia skapade här om veckan. Så höstigt och livfullt. 

4 snabba tips för dig som vill färga hemma – undvik de klassiska misstagen

 

Att färga håret hemma kan resultera i både ett fantastiskt resultat eller i en total katastrof. Nedan listar vi några Dos and Don’ts. Att ljusa upp någon nyans eller göra enklare slingor kan man lära sig att bemästra hemma, men när det kommer till att gå från mörkt till blont rekommenderar vi dig att gå till en frisör. Låt oss inte glömma bort att frisörer har oftast flera års erfarenhet och studerat kemi, det har inte vi gjort.

 

1. Läs instruktionerna noggrant

Här finns det inget utrymme för att gå på känn. Verkningstiderna varierar beroende på vilken färg du använder. Och vissa färger ska till exempel appliceras i handdukstorkat hår. Läs på ordentligt innan du börjar laborera med färg. 


2. Undvik  

Hur tråkigt är inte det med färgfläckar? Ett tips är att applicera vaseline vid hårlinjen och bak i nacken för att slippa fläckarna i ansiktet.


3. Ha tålamod

Gud så tråkigt, vi vet. Om man vill lägga i en mörkare färg känns det oftast enklast att bara slänga i en box färg. Men nej, inspireras av hur frisörerna jobbar. Vill du åt ett djup i din färg rekommenderar vi dig att lägga in några ljusare slingor och låta håret vila. Sedan lägger du i den mörka tonen du vill åt. Wow säger vi bara, vilken skillnad det blir. Kom ihåg att det är ett snyggt resultat du vill åt.

 

4. Tvätta rätt

När man färgar håret är det viktigt att skölja ur produkten ordentligt. Ett tips är att efter du sköljt ur färgen tvätta då håret med schampo. Kom ihåg att använda ett bra schampo, inga starka mjällschampon. Sedan lägger du i inpackningen du fått med färgen. Efter detta är det ytterst viktigt att använda balsam för att ”låsa” håret.

 

 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan