take over
take over

 

Hudvård för män

Det trillar in fler och fler hudvårdsprodukter anpassade för manlig hud på marknaden och ingen är gladare än vi! Vi på Harmoniq skulle aldrig göra skillnad på kvinnor och män, men faktum är att män och kvinnors hud ofta har biologiska skillnader. Mäns hud är ofta lite tjockare än kvinnors hud, och därmed också grövre i sin struktur. Man har också sett att män ofta har en högre produktion av talg.


 

Finns det fler olikheter mellan män och kvinnors hud?

Man har sett att kollagenhalten, som avtar med åldern och bildar rynkor, är högre från start hos män. Det gör att mäns hud åldras långsammare. Vi älskar hudvård och vill att alla, oavsett ambitionsnivå ska kunna ta hand om sin hud. Denna guide är riktad till både dig som vill ha så få steg som möjligt (steg 1, 4 och 5) och till dig som vill ha ett bättre resultat med en mer avancerad hudvårdsrutin (steg 1-6). 


Hur bör en hudvårdsrutin se ut för män?

 Steg 1 - Rengöring 

Börja med att rengöra ansiktet med en ansiktsrengöring speciellt anpassad för din hud, både morgon och kväll. En ansiktsrengöring kan komma i flera olika utföranden - som skum, lotion olja eller gel. Är du osäker på vad du ska välja så har vi ett snabbt och enkelt analysverktyg HÄR 

Clinique For Men Face Wash 200 ml
Gents
Black Week Deal
(Rek. Pris: 280 kr)
216 krVarför är rengöring viktigt?

Varje dag utsätts både hud och hår för yttre påfrestningar som avgaser, damm, svett och andra faktorer som täpper till porerna. När vi rengör ansiktet får porerna andas och vi tar bort de faktorer som annars kan täppa till och skapa finnar. 
hudvård för män

Steg 2 - exfoliering

För dig som vill avancera

Applicera en peeling efter din ansiktsrengöring för att få bort döda hudceller, pormaskar och andra orenheter som finns i huden. Vi rekommenderar dig att peela huden 1-2 gånger i veckan. Brukar du raka dig i ansiktet hjälper peelingen också så att skäggstrån inte växer inåt. Torka gärna ansiktet med en ren handduk, hygien är A och O.

Steg 3 - serum

För dig som vill avancera

Använd gärna ett serum efter exfolieringen innan din fuktkräm, så att produkten går djupare ner i huden. Det här steget i hudvårdsrutinen är bra att anpassa efter säsong och byta ut produkter baserat på vad din hud behöver just nu. Under sommaren kan man behöva boosta huden med exempelvis C-vitamin och solskydd, medan på vintern så vill man ofta ha ett fylligare serum som fokuserar på att återfukta huden extra mycket.

Biotherm Blue Therapy Accelerated Serum 50 ml
Natural
Gåva vid köp
(Rek. Pris: 880 kr)
660 kr

 

Steg 4 - Ögonkräm

Huden är som tunnast under ögonen, så använd gärna en speciell ögonkräm för ögonpartiet. De är ofta framtagna för att behandla och förhindra ålderstecken, fina linjer och reducera mörka ringar genom att verka åtstramande och ge effekt av en piggare look. Man brukar säga att huden under ögonen aldrig ljuger och det är också runt ögonen de första ålderstecken börjar synas, så se till att börja med ögonkrämen i tid!

Steg 5 - återfuktning

Efter att huden är ren och fräsch kommer vi till själva återfuktningen. Detta är extra viktigt kvällstid så att din hud får en chans att reparera sig på natten medan du sover. Att ge ansiktet rikligt med fukt är bland det viktigaste som finns om du vill ha en välmående, frisk och mjuk hud (vem vill inte?). Att förse huden med fukt motverkar tecken på åldrande, torrhet och livlöshet. 

Glöm inte solskyddet! 

Hud som inte är skyddad mot solens starka strålar åldras i förtid och kan bli rynkig och få pigmentfläckar. I värsta fall kan brännskador från solen leda till hudcancer.

 Steg 6 - ansiktsmask

För dig som vill avancera

Det är bra att boosta huden rejält med ansiktsmask ca 1-2 gånger per vecka. Applicera den efter rengöring, peeling och serum och applicera fuktkräm efter masken. Ansiktsmasker är fyllda med massor av nyttiga ingredienser för att exempelvis fokusera på att behandla orenheter, boosta med fukt eller strama upp huden lite extra.

Biotherm Homme Force Supreme Nightcare Mask 50ml
Gents
Gåva vid köp
(Rek. Pris: 750 kr)
563 krTips!

Byt ut din nattkräm mot en ansiktsmask då och då och ge huden en extra boost medan du sover.
Våra bästsäljande produkter för män

 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan