take over
take over
Academy
Natural
Makeuptipsen du måste testa om du är 50+
Makeuptipsen du måste testa om du är 50+

Makeuptipsen du måste testa om du är 50+

Om du är över 50 så kanske du har märkt att din favoritmakeup och sätten att applicera dem inte längre ger det resultat du önskar. När vi blir äldre så förändras vår hud, då kan det vara bra att ge sminkrutinen en uppdatering för att framhäva ens bästa sidor. Här kommer därför de bästa makeuptipsen som du med mogen hy måste känna till!

Allt börjar med en bra hudvårdsrutin

Fokusera på återfuktande hudvård för att skapa en mjuk, återfuktad bas som gör makeup lättare att applicera med ett resultat som håller längre. Välj en återfuktande ansiktskräm, men undvik att använda allt för tjocka krämer då de inte samarbetar så väl med smink. Att använda sig av ansiktsolja är ett enkelt sätt att skapa glow men även för att fylla i fina linjer samt mjukgöra och släta ut huden.

Var varsam med att täcka

Att använda mycket foundation och concealer för att täcka fina linjer eller rynkor riskerar att endast göra dem synligare. Välj istället en foundation med lättare täckning och återfuktande formula. Applicera din foundation med en makeupsvamp för att undvika att din foundation fastnar i rynkor, textur eller fina linjer. Applicera din foundation från mitten av ansiktet och ut, då det är i mitten av ansiktet som vi har flest blodkärl och oftast drabbas av plitor och rodnad. För att täcka mörka ringar, fokusera din concealer under ögonen samt i inre ögonvrån då det är i de områdena som våra mörka ringar brukar dyka upp.

Ge lyster till ansiktet med rouge och bronzer

Rouge ger ansiktet en friskhet och livlighet och är därför ett självklart steg i en sminkrutin. Om du är van att applicera din rouge på äppelkinderna, testa att applicera den på kindbenet istället. Att lägga rougen där kan hjälpa till att ge ansiktet ett lätt lyft. Bronzer är ett enkelt sätt att värma upp hyn med ett naturligt resultat. Applicera bronzer under kinderna, på sidorna av näsan, över pannan och under käkbenen.
Byt ut dina puderprodukter

För dig med mogen hy så passar det ofta bättre att använda sig av krämbaserade produkter framför puderprodukter. De sistnämnda tenderar att lägga sig i rynkor och fina linjer, vilket kommer framhäva dem. Mogen hy brukar vara torr och att använda sig av torra puderprodukter kan därför göra huden ännu torrare. Testa därför att byta ut dina basprodukter som foundation, concealer, rouge och bronzer, till krämbaserade eller flytande sådana.

Definiera ögonen

När vi blir äldre så kan ögonlocken börja falla ner något och ofta dyker några rynkor upp. Undvik alltför mörk och dramatisk ögonmakeup då det finns en risk att det framhäver ålderstecknen. Välj istället en kajal och applicera en tunn linje nära fransarna för att markera ögonen på ett naturligt sätt. Testa att endast applicera mascara och kajal på den övre fransraden, att applicera på den nedre fransraden kan stänga ögonen istället för att öppna dem. Med åldern riskerar vi också att tappa ögonfransar, därför kan det vara bra att applicera kajal så nära den övre fransroten som möjligt mellan dina fransar, för att ersätta och fylla i de fransar som saknas.

 Skapa naturliga ögonbryn

När vi blir äldre så tappar ögonbrynen sin förmåga att växa tillbaka hårstråna. Därför är det bättre att trimma ögonbrynen istället för att plocka dem med pincett för att inte riskera att man förlorar ett hårstrå! Även om du saknar många hårstrån på ögonbrynen - undvik att fylla i dem allt för hårt, annars kan brynen se fejk ut. Vissa brynprodukter är tillräckligt tunna för att återskapa små strån som kan ersätta de som saknas, men ett enkelt och snabbt sätt att göra ögonbrynen tjockare är att använda en färgad ögonbrynsgel.

 Fyll i läpparna


Med åldern är det vanligt att läppkonturen tappar sin definition och läpparna kan bli en aning asymmetriska. Detta kan du fylla i med en läppenna. Om du vill ha en naturlig vardagslook, välj en nyans som matchar dina läppar. Applicera läppennan på läppkonturen, börja i de yttre kanterna och arbeta inåt. Applicera läppstift på samma sätt och ta sedan en läppborste för att sudda ut hårda linjer och få en mjukare look.

Produkterna för dig som är 50 +

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan