take over
take over

 

Såhär behandlar och förebygger du atopiskt eksem

Atopiskt eksem är en relativt vanlig inflammatorisk hudsjukdom hos barn såväl som hos vuxna, och kännetecknas av att huden har en mycket hög känslighet. Huden reagerar ”överdrivet” på den normala miljön och är torr, irriterad, röd och har ibland sprickor, blåsor och sårbildning.

   

 

Varför får man atopiskt eksem?

Orsakerna till atopiskt eksem är framförallt att hudens naturliga barriärfunktion är nedsatt och att hudens fuktbindande förmåga är försämrad. Hud med atopiskt eksem är därför extremt känslig för de flesta topikala (lokalt applicerade) hudvårdsprodukter, även vanliga rengöringskrämer och fuktkrämer. Varför man får atopiskt eksem är inte helt känt, men både arv och miljö har sannolikt betydelse.

Hos barn kallas det ofta för böjveckseksem, då det ofta förekommer i knä- och armveck. Hos vuxna förekommer atopiskt eksem ofta i ansikte, hårbotten, nacke och på händer.

 atopiskt eksem

 

  

 

   

 

Såhär behandlar och förebygger du atopiskt eksem

Vid misstanke om atopiskt eksem ska hudläkare rådfrågas. Vanligtvis behandlas atopiskt eksem med läkemedel som ska dämpa inflammationen i huden. Detta kombineras med olika mjukgörande krämer för att underhålla och smidiggöra huden. Insmörjning kan behöva göras flera gånger om dagen. Viktigt är också att undvika sådant som kan irritera och torka ut huden, t ex överdriven tvättning i alltför varmt vatten och användande av tvål. Eksem tar i regel lång tid att få bukt med. Atopiskt eksem går inte att bota, men hudens utseende kan förbättras med hjälp av olika hudvårdsprodukter, hudvårdsbehandlingar och läkemedel. Rätt hudvårdsprodukter kan också göra att behovet av läkemedel minskar.

 

Produkter som passar dig med atopiskt eksem

                                                       

 

                                                           SE ALLT FRÅN EXUVIANCE HÄR


Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan