take over
take over

 

Skydda ditt hår mot sol, salt och klor

För de allra flesta är det självklart att skydda huden mot solens starka strålar. Många lägger också tusentals kronor på att snygga till håret hos frisören. Det som ofta glöms bort är att håret också påverkas av solens uv-strålar. Håret riskerar att bli slitet snabbare, den snygga hårfärgen man fått till hos frisören bleks och håret blir frissigt, om du inte skyddat håret med solskydd.

 

Tips 1 - Skölj med vatten 


KEVIN MURPHY SCHAMPO MAXI WASH 250 ML
Vårt första tips är att skölja håret innan du kliver ner i saltvatten eller klor, då fäster det inte lika lätt på håret. Klor kan missfärga blonda hår gröna. Om det händer så kan du använda ett djuprengörande schampo för att få bort den gröna tonen.

Tänk också på att inte tvätta håret oftare bara för att du blir svettig. Man kommer långt på att skölja igenom håret med vatten.

KÖP HÄR

 

 

Tips 2 - Skydda håret med en hatt

 

solskydd hår

En snygg stråhatt skyddar både hår, ansikte och axlar mot solens starka strålar. Ett alldeles ypperligt komplement till solskydd!

 

 

Tips 3 - Använd solskydd för håret

Solskydd för håret brukar ofta, utöver skydd mot uv-strålar, innehålla ingredienser som kapslar in hårets färgpigment och boostar håret med glans och styrka. Det finns flera helt otroliga leave in-serum på marknaden som reparerar, återfuktar, innehåller värme & uv-skydd. Win win! 

Är du osäker på vilket solskydd som passar just ditt hår rekommenderar vi dig att göra vår håranalys.

  Tips 4 - Återfukta

 

Precis som vi återfuktar vår hud efter en heldag på stranden är håret i behov av en extra fuktboost. Applicera din bästa hårinpackning och sov med över natten. Håret blir som silke! 

 

 Tips 5 - Tänk på maten (och drycken)

 

Vad vi äter och dricker påverkar vårt hår mer än vad man kan tro. Vi vet att det kan bli en och annan sangria i solen i sommar men faktum är att alkohol kan vara en riktig bov för hårkvaliteten. Så tänk då på att dricka rikligt med vatten! 

Våra bästsäljare som skyddar håret i sommar

 Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan