take over
take over

 

Allt du behöver veta om L:A Bruket - frågor och svar

Naturlig och ekologisk hudvård, tillverkad på den svenska västkusten med en enkel filosofi: innovation driven av naturen, inte kemikalier.

 

Är alla produkter från L:A bruket veganska?

De har några produkter som innehåller bivax och därmed inte är helt veganska. Det är bodybutter och läppbalsam som innehåller bivax, men skörden är inte på något sätt skadlig för bina. Alla andra produkter är helt veganska.

Var tillverkas produkterna?

Produkterna tillverkas här på Sveriges västkust av ett erfaret team med stor kunskap om och lång erfarenhet av att tillverka naturlig och ekologisk hudvård som sträcker sig över generationer.

Vad är L:A brukets förpackningar gjorda av?

De är gjorda av återvunnen och återvinningsbaraPET-flaskor och burkar (PCR-Post Consumer Recycled) av livsmedelskvalitet för större delen av deras sortiment. 

OBS!

Tänk alltid på att återvinna dina använda behållare, gjorda av återvinningsbara material, eftersom det fortfarande är det bästa alternativet att minska avfallet och miljöpåverkan och se till att plast inte hamnar i våra hav.

Var tillverkas produkterna?

Produkterna tillverkas på Sveriges västkust av ett erfaret team med stor kunskap om och lång erfarenhet av att tillverka naturlig och ekologisk hudvård som sträcker sig över generationer.

Testas någon av produkterna på djur?

L:A bruket svarar såhär: "Nej, vi skulle aldrig använda oss av djurförsök, varken på våra ingredienser eller på våra produkter. Anledningen till att vi inte informerar om detta på våra förpackningar är att det enligt EU-lagstiftningen är förbjudet att skriva ”inte testat på djur” eftersom djurförsök är förbjudna inom EU sedan många år tillbaka."


Hur är det med utgångsdatum på produkterna?

Öppnade produkter håller i cirka 6 månader och illustreras med symbolen \"period-efter-öppning\" på förpackningen. Vissa produkter håller dock mycket längre, så använd alltid ditt luktsinne för att bestämma produktens status så att du inte kastar bort en produkt som är helt okej. Våra oöppnade produkter har en hållbarhetstid (bäst-före-datum) på cirka 36 månader.


Innehåller produkterna parabener, sulfater eller silikoner?
Alla deras produkter är fria från parabener, sulfater och silikoner. 

 

Kan man använda LA brukets produkter på barn?

De använder naturliga ingredienser vilket gör de flesta av deras produkter väl lämpade för känslig hud. De dofter som används kommer från naturliga eteriska oljor från örter, och även om andelen eterisk olja är mycket liten, kan några få människor vara känsliga för allergener som naturligt förekommer i eteriska oljor. Barn och spädbarn har naturligtvis ännu känsligare hud och om du inte känner dig bekväm med att låta ditt barn prova en doftprodukt kan du alltid använda våra naturliga och oparfymerade produkter; Nr 047 Jojobaolja, Nr 016 Sheasmör och Nr 017 Cerat.

Är deras produkter säkra att använda under en graviditet?

Eftersom mängden eteriska oljor är mindre än 1 % i varje produkt behöver man inte oroa sig för att använda till exempel ansiktsprodukter med eteriska oljor under graviditeten. Men om du fortfarande är tveksam kan vi alltid rekommendera våra oparfymerade naturprodukter; No 016 Sheasmör som fungerar för kropp, händer, fötter och armbågar och No 047 Jojobaolja som är perfekt för ansiktsvård och nagelband samt för att förhindra hudbristningar.


LOGGA IN FÖR BÄTTRE PRISER
 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan