take over
take over
Academy
Natural
Använder du rätt hårborste för din hårtyp?
Använder du rätt hårborste för din hårtyp?

Använder du rätt hårborste för din hårtyp?

Har du koll på vilken typ av hårborste du rekommenderas använda till ditt hår? I den här artikeln går vi igenom vilka olika typer av borstar det finns, och vilka som rekommenderas till varje hårtyp.

 

 

För dig med mycket lockar

Den här lilla rackaren är magisk på ett hår med många små lockar eller tovor. Det som är bra med denna är att håret inte blir ett enda stort fluff efteråt, utan att den separerar och reder ut lockarna varsamt. Har du mycket tovor i håret rekommenderar vi att komplettera med en balsamspray.

  

 

Till dig med tjockt hår

 

...passar denna borste från Tangle Teezer alldeles ypperligt! Den är magisk för hårömma barn (eller vuxna) eftersom piggarna är så följsamma. Den är också väldigt lätt att hålla ren, eftersom den är i plast.

 

 

Såhär gör du rent hårborsten

Hårborsten samlar ofta på sig fett och rester av stylingprodukter från håret. Efter ett tag följer detta med ut i längderna när du borstar håret, vilket kan göra att håret blir fett snabbare. Såhär gör du rent din borste:

1. Ta bort gammalt hår med hjälp av en kam.

2. Tappa upp ett varmt bad i handfatet, addera ett par schampodroppar.

3. Låt borsten ligga i blöt ett tag, så att gammalt fett och andra orenheter löses upp. Skölj.

 

För trassligt hår

En bred paddelborste är perfekt för dig som har halvlångt till långt hår. Använd paddelborsten för att reda ut hårlängderna utan att håret blir statiskt, skapa en rak och slät föning samt släta hästsvansar och uppsättningar. Borsten har lufthål som gör att luften kan flöda fritt under föning.

 

Tips!

Kom ihåg att använda värmeskydd även vid föning!

 

 

 

För föning av kortare hår

 

...är denna smala rundborste optimal! Med denna skapar du volym vid rötterna. Det lilla borsthuvudet hos borsten i storlek 1 är perfekt när du vill skapa lyft i kortare frisyrer och föna luggen eller kort, uppklippt hår. Borsten med keramiskt borsthuvud bevarar värmen bättre för att ge en snabbare föning. Har du längre hår så väljer du en tjockare rundborste.

 

 Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan