take over
take over
Academy
Natural
Därför ska du använda menskopp i sommar
Därför ska du använda menskopp i sommar

Därför ska du använda menskopp i sommar

Låt inte mensen hindra dig från att vara spontan och glömma alla måsten i sommar! Med en menskopp kan du sola och bada en hel dag utan att behöva tänka på att behöva byta tampong då och då. I denna artikel listar vi upp alla fördelar med menskopp, och delar såklart med oss av våra bästa tips.

Tänk på detta när du använder menskopp

 

 • Välj storlek på menskopp efter hur mycket du blöder vid mens
 • Skölj menskoppen med kallt vatten när du tömmer den. Tvätta INTE menskoppen med tvål när du sköljer den, det kan skapa bakteriell obalans
 • Hantera alltid din menskopp med rena händer
 • När din mens är slut kan du koka din menskopp så den är ren inför nästa mensperiod
 • Förvara din menskopp torrt och luftigt, gärna i tygpåsen som brukar följa med 

 
Fördelar med menskopp

 1. Menskoppen kan sitta inne i upp till 12h. På så sätt slipper du byta skydd på stranden
 2. Menskoppen stänger ute badvatten, medan tampong riskerar att suga åt sig badvatten och skapa infektioner.
 3. Det är ekonomiskt! En menskopp håller i år efter år, vilket gör att du slipper lägga pengar på tamponger och bindor. Mer pengar över till glass på stranden - win win!
 4. Det är bra för miljön. En menskopp kan hålla i upp till 10 år (!!) om du sköter den rätt. Det motsvarar ungefär 3250 tamponger, som annars bara hade hamnat i soporna.
 5. Giftfritt! Menskopp är oftast gjort av medicinskt silikon, vilket inte släpper ifrån sig några kemikalier i kroppen. Tamponger och bindor är oftast gjort av blekt bomull som kan släppa ifrån sig både det ena och det andra.
 6. En menskopp rymmer mycket mer blod än en tampong och riskerar därför inte att läcka lika lätt. På så sätt minskar risken att du blöder igenom. Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan