take over
take over

 

Har du naturliga lockar i håret? Gör såhär

Det kan vara en utmaning att tämja ett lockigt hår - oh we know! Oavsett om du har små, stora, mjuka eller bouncy lockar så finns det en hel del knep att ta till för att få till det perfekta svallet - för vad är egentligen snyggare än ett lockigt hår?

 

Varför får man lockigt hår?

 

Formen på hårsäcken som sitter i skalpen avgör hårets textur och form. Hårsäcken är rund hos de med rakt hår och oval hos de med lockigt hår. Ju plattare oval form på hårsäcken, desto mer skruvar sig håret.

Även vinkeln på hårsäcken spelar roll. En rak hårsäck (vertikalt i skalpen) ger rakt hår, medan en vinklad hårsäck i skalpen ger lockar. Lockigt hår har också fler svavelbindningar (disulfidbindningar). Tack vare hårets form kommer vissa delar i håret närmare varandra och då bildas dessa bindningar enklare.

Lockigt hår rutin

Det är vanligt att både vågigt och lockigt hår är skört, torrt och frissigt. Anledningen är för att den olja (talg) som hårbotten producerar har svårt att sprida sig ner till hårtopparna på grund av hårets lockiga struktur. Därför är det extra viktigt att dina hårvårdsrutiner är skonsamma, samtidigt som fukten i håret ska bevaras.


1. Tvätta håret utan sulfater
Sulfater är ett samlingsnamn för tvättaktiva ämnen (tvålämnen) som löddrar. När de används på huden och håret kan det bli lite väl rent och framförallt uttorkande. Håret blir också flygigt, stort, burrigt och torrt. Välj något av våra Hair & Body Shampoo eller Shampoo, som alla är helt sulfatfria.

2. Tvätta håret med ljummet vatten
Tvätta helst håret med ljummet vatten och avsluta gärna med kallt vatten. Varmt vatten torkar ut håret. Prova att successivt dra ner värmen. Ditt hår kommer att tacka dig!

3. Borsta/kamma håret när det är blött
Ja du läser rätt! Lockigt hår som är torrt och sprött knäcks lätt av när det borstas. Borsta/kamma därför håret när det är blött för att minska friktion och friss. Borsta när du har balsam i håret. Hårborsten kan då reda ut trassel på ett mer skonsamt sätt. Dessutom får du med alla lösa hårstrån.

4. Byt ut handduken mot en T-shirt
Prova att byta ut din frottéhandduk mot en T-shirt. Med hjälp av T-shirten kan du krama ut vätan ur håret. Du kan också använda T-shirten som en turban för att samla ihop håret.
Efter att du har tvättat och rett ut håret, gör så här:

1. Fördela vår saltvattenspray Hair Style Rough i hårbotten för ökad volym. Spraya även i längderna om du önskar mer framträdande lockar.

KÖP HÄR

2. Fördela balsamspray Hair Detangler i hela håret och extra i lockarna. Ta också en droppe Specials For Hair och fördela i lockarna.

KÖP HÄR

MARIA ÅKERBERG MOULDING CREAM 100 ML

3. Krama in Moulding Cream i hela håret. En ärtas storlek för axellångt, tunt hår. För kraftigare eller längre hår behövs mer produkt.

KÖP HÄR

MARIA ÅKERBERG HAIR GEL 100 ML

4. Krama in Hair Gel. Även här en ärtas storlek för axellångt, tunt hår. För kraftigare eller längre hår behövs mer produkt.

KÖP HÄR

GHD AIR DIFFUSER

5. Om du vill föna ditt hår, gör det med ett diffuser-munstycke. Det lyfter och kramar om dina lockar samtidigt som den fönar. 

KÖP HÄR

 

MARIA ÅKERBERG SPECIALS FOR HAIR 30 ML

6. Sov med vårdande produkter. Passa på att mata håret med Hair Thearpy, Hair Mask och/eller hårolja innan du lägger dig.

KÖP HÄR

Våra favoritprodukter för lockigt hår

 Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan