take over
take over
Academy
Natural
Maria Åkerberg - Naturlig hud och hårvård från svenska västkusten
Maria Åkerberg - Naturlig hud och hårvård från svenska västkusten

Maria Åkerberg - Naturlig hud och hårvård från svenska västkusten

Maria Åkerberg är ett av Sveriges främsta professionella varumärke inom ekologisk hudvård. Deras djupverkande produkter innehåller enbart naturliga mineraler och rena ingredienser från växtriket som ger huden fukt, vitaminer och fettsyror. 
Bästsäljande produkter från Maria Åkerberg

MARIA ÅKERBERG FACE LOTION MORE 50 ML

 

MARIA ÅKERBERG FACE LOTION MORE

Vinnare, Årets produkt – Organic Beauty Awards 2016
Motivering: ”Konsumenterna röstade fram denna svensktillverkade och omedelbart uppstramande ansiktskräm”

Face Lotion More är en fuktbevarande lotion för mogen hud (cirka 40+). Extrakt från Rödklöver och eteriska oljor av Ros, Patschuli och Bergamott återger huden dess elasticitet och spänst.

KÖP HÄR

PAPAYA PEELING

KÖP HÄR

SALTDEO 

KÖP HÄR

Om Maria Åkerberg

Hudvårdsmärket MARIA ÅKERBERG grundades av Maria Åkerberg redan 1995 och är ett familjeföretag från Frillesås på den svenska västkusten. Maria tyckte att det saknades riktigt bra, ärlig hudvård som inte tog syntetiska genvägar och som inte tummade på kvaliteten.

Hon ville hitta det naturligt vackra som finns inom oss alla, och ta vara på den inneboende styrkan i naturen. Det blev hennes drivkraft när hon startade företaget, och är än idag. Idag är MARIA ÅKERBERG Sveriges främsta professionella varumärke inom ekologisk hudvård.

Naturliga ingredienser Maria Åkerberg

 

Naturliga mineraler och rena, naturliga ingredienser från växtriket

De använder bara ingredienser som bygger upp huden och håret utan att störa den naturliga processen i varken kroppen eller naturen. Deras djupverkande produkter innehåller enbart naturliga mineraler och rena ingredienser från växtriket som ger huden fukt, vitaminer och fettsyror. Det är allt. Därför berättar de alltid vad varje produkt innehåller. Scrolla vidare för att utforska alla våra ingredienser och deras egenskaper!i kroppen eller naturen!

Variationer bevisar att ingredienserna är naturliga

Eftersom de jobbar med rena råvaror från växtriket kan doft och utseende på produkterna variera något från en skörd till en annan. Växterna har kanske haft olika tillgång till vatten, solljus och jordmån. Ibland har blommorna olika färger, som till exempel ringblomsextraktet i deras Hand Cream och Shea Balm. Vill du ha exakt samma färg varje gång får du välja produkter med syntetiskt framställda ingredienser.

De prioriterar alltid råvarornas naturliga effekt och väljer därför att acceptera sådana här variationer. Det är snarast ett bevis på att råvarorna är rena och naturliga. Detta innebär också att produkter från MARIA ÅKERBERG kan ändras något i doft efter att förpackningen öppnats.

” För mig handlar det om att göra det bästa med vad vi redan har, vad naturen har gett oss. ” - Maria Åkerberg

Ingredienser

Något vi fastnade för hos MARIA ÅKERBERG var deras syn på ingredienser. De är tydliga med vad produkterna innehåller och varför, för att man ska veta vad man använder på sin hud och sitt hår.

Alla produkter har varit fullständigt innehållsdeklarerade sedan slutet på 1995, fyra år innan alla medlemsländer inom EU enades om att göra det till lag.

 När ska man ha en innehållsförteckning?

Alltid! Tyvärr är det fortfarande svårt att tyda vad det är för ingredienser i många produkter på marknaden, många namn på ingredienser står på latin. 

MARIA ÅKERBERG översätter alla latinska och internationella namn på sina ingredienser till engelska, och redogör under varje produkt exakt vad den innehåller. Så himla bra!

After Sun Lotion

Våra djupverkande produkter innehåller enbart naturliga mineraler och rena, ekologiska ingredienser från växtriket som ger huden fukt, vitaminer och fettsyror. Det är allt. Vi har ingenting att dölja. Därför berättar vi alltid vad varje produkt innehåller. Nedan ser ni innehållsförteckningen för deras After Sun Lotion.

Naturliga mineraler och ekologiska ingredienser från växtriket:

Citrongräs

Aloe Vera

Havtorn

INGREDIENSER: Aqua Purificata/Water, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Squalane (Vegetable), Glycerin (Vegetable), Butyrospermum Parkii Butter/Vitellaria Paradoxa (Shea) Butter, Cetearyl Alcohol, Glyceryl Stearate Citrate, Glyceryl Caprylate, Sodium Levulinate, Sodium Anisate, Hippophae Rhamnoides Fruit Oil, Menthyl Lactate, Xanthan Gum, Daucus Carrota Sativa (Carrot) Root Extract, Aloe Barbadensis Leaf Juice Powder, Lactic Acid, Cymbopogon Citratus (Lemongrass) Leaf Oil, Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Limonene*, Linalool*, Citral*, Geraniol*. *Components naturally present in essential oils.

”Jag vill göra världen vackrare. En giftfri produkt i taget.” - Maria Åkerberg

För Maria handlar det om att göra det bästa av det vi redan har, vad naturen gett oss. Produkterna tillverkas i deras egen fabrik, och består av naturliga mineraler och ekologiskt certifierade ingredienser som är lika bra för kroppen som för jorden vi lever på.

Varför ekologisk hudvård?

MARIA ÅKERBERG vill göra skillnad med hudvårdsprodukter som varken skadar vår kropp eller planeten vi bor på. Deras naturliga mineraler och ekologiska ingredienser kommer direkt från odlarna och de köper gärna från de som finns runt knuten.

Maria menar att deras lokala anknytning och de värderingar som har vuxit fram där på västkusten är en stor del av deras styrka och framgång idag. Att värna om planeten vi bor på har varit en självklar del av deras arbetsdag sedan dag ett, långt innan hållbarhet blev ett modeord. Ren naturkraft från MARIA ÅKERBERG, helt enkelt!

 

Hur jobbar MARIA ÅKERBERG miljövänligt?

  •  De vill göra nya saker med det de gör av med, därför går deras avfall i första hand till materialåtervinning.
  • Övrigt skräp går till energiåtervinning, som är ett bra alternativ för att få tillbaka soporna i form av el och värme.
  • Alla deras trycksaker består av miljövänligt papper. Deras förpackningar är lika naturliga som sitt innehåll!
  • För att minimera våra koldioxidutsläpp har de utvecklat helt nya, giftfria plastflaskor och tuber som består av 100% växtbaserat material tillverkat av sockerrör.
  • Vår bioplast är helt biologiskt baserad och binder fyra gånger mer koldioxid än traditionell plast.
  • Förpackningarna tillverkas 5 mil från MÅ-fabriken och dess färg kommer från vit lera.
  • Hållarna till flaskorna produceras i Halland, och kartongpappret är gjort av nyfiber från svensk skog.
 
 
Logga in för bättre priserGillade du den här artikeln så rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan