take over
take over

 

Issey Miyake lever vidare genom parfymerna

Den 5 augusti dog doftsättaren och modeikonen Issey Miyake. För oss och många andra lever han vidare genom alla magiska dofter han skapat. I denna artikel hyllar vi Miyake och går igenom doft för doft - kanske hittar du en ny favorit?

Issey Miyake parfym

Den japanska modeskaparen är känd för sitt arbete med kontraster när det kommer till doft. Han blandar asiatisk kultur med europeisk klassisk kultur vilket gör honom tidlös.

Miyake föddes år 1938 i Japan. Han studerade grafisk design på Tama Art University i Tokyo och tog examen därifrån 1964. Efter det så jobbade han både i Paris och i New York, men återvände till Tokyo på 70-talet. Under 1970-talet så experimenterade han mycket med avant-garde designs och 10 år senare kom han revolutionerande teknik med att blanda öst och väst.

Som många andra modeskapare så började han skapa sin egna parfym-kollektion också. Han lanserade sin första parfym "L'eau d'Issey" år 1992. Han designade alla sina flaskor själv och de är baserade på hans syn på månen bakom Eiffel Tornet från hans lägenhet i Paris. Två år senare släppte han sin första manliga doft "L'eau d'Issey Pour Homme".

Intressant fakta om Issey Miyake

  1. Han har skapat en hel drös älskade parfymer sedan han slog igenom på 90-talet, och de mest populära har varit l'eau, nuit & nectar. Alla av hans dofter är väldigt rena och minimalistiska! Den första doften, L'eau D'issey pour homme är en frisk och maskulin doft med noter av yuzu, som är en japansk grapefrukt med sur och saftig doft. Friskheten från citrusfrukten balanseras upp av en bas av trä och kryddor. Otrolig!
  2. Miyake var minst sagt en mångsysslare, och utöver att skapa populära dofter och nyskapande mode gjorde han alla Steve Jobs svarta polotröjor som han bar i princip varje dag. Det ni!
  3. Han bodde i Hiroshima när atombomben slog ner under andra världskriget, flera av hans familjemedlemmar dog till följd av den. 

Våra bästsäljare från Issey Miyake

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan