JUST NU! MASSOR AV VAROR TILL FANTASTISKA PRISER  LÄS MER

Så vet du vilket hudtillstånd du har

Vi vet att hudtyper och hudtillstånd ofta blandas ihop! Du föds nämligen med en hudtyp, men under livets gång har din hud olika behov som behöver uppfyllas för att hålla sig fin. Du kan alltså ha en annan hudtyp än ditt nuvarande hudtillstånd vilket gör att man lätt blir förvirrad. Vi reder ut vad du behöver veta för att ta reda på ditt hudtillstånd!

Besök vår TikTok för mer tips på hur du löser dina skönhetsproblem!

Till TikTok

Vad är ett hudtillstånd?

Till skillnad från din hudtyp så kan hudtillståndet skifta. Det är mycket möjligt du går till expert och säger att du behöver hjälp med din torra hudtyp, när du i själva verket har normal hudtyp. Då har din hud hamnat i ett hudtillstånd där den har vissa behov som inte uppfylls som gör att den känns torr. De vanligaste hudtillstånden man brukar prata om är: åldrad/mogen hud, yttorr hud, känslig hud och pigmenterad/ojämn hudton.

 

Moget hudtillstånd

När man blir äldre så ändras också huden och hudens behov ser annorlunda ut när du är 25 år och när du är 55 år. Om du upplever rynkor, slapp hud och ibland även åldersfläckar så har du detta hudtillstånd. Vilket också går att åtgärda! Fördjupa dig i hudtillståndet HÄR.

 

Yttorrt hudtillstånd

Om du har yttorrt hudtillstånd så har du en låg fuktnivå i det översta lagret i huden, vilket gör att huden känns torr och stram. I själva verket kan du ha en normal talgproduktion under ytan! Fördjupa dig i hudtillståndet HÄR.

 

Känsligt hudtillstånd

I ett känsligt hudtillstånd tycks din hud reagera på något genom att bli röd eller irriterad. Det kan handla om för mycket exfoliering av huden, hormonell obalans eller mediciner. Det är alltså inte säkert att din hud är känslig i grund och botten! Fördjupa dig i hudtillståndet HÄR.

 

Ojämn hudton/pigmenteringar

Den främsta anledningen till att du upplever ojämn hudton eller pigmenteringar är på grund av solexponering, detta hudtillstånd är alltså ingen egen hudtyp utan bara ett tillstånd som din hud befinner sig i. Fördjupa dig i hudtillståndet HÄR

Lästips: