take over
take over

 

Därför ska du använda värmeskydd

Att skydda sitt hår är viktigt, och att skydda det mot värme är ännu viktigare. Att använda värmeskydd är ett måste om du vill att ditt hår ska se friskt och välmående ut. Men vad händer om du inte använder värmeskydd? I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta!

Vad händer när du slarvar med värmeskydd?

Värme skadar håret, vilket kan leda till att det blir livlöst och tråkigt. Det kan även göra att håret blir frissigt och bryts lättare. Värmeskydd är en produkt som tillför fukt och näring till ditt hår och skapar en skyddande barriär mot värme. Det hjälper också till att minska att håret blir skadat och torrt.

Vilket värmeskydd ska jag använda?

Först och främst bör du använda ett hårvärmeskyddande produkt som är lämplig för din hårtyp. Det finns produkter som är speciellt framtagna för att skydda färgat hår, torrt hår eller fint hår. Var säker på att du väljer en högkvalitativ produkt för att säkerställa att det skyddar ditt hår bäst. Värmeskydd finns i både mousse, lotion och spray. Vilken typ du ska använda väljer du efter tycke och smak. Prova dig fram!

 

 

Så använder du värmeskydd

Applicera värmeskydd i håret efter att du tvättat och handdukstorkat ditt hår, innan du applicerar andra produkter. Dela gärna upp håret i sektioner och applicera, för att varje hårstrå ska bli skyddat. Värmeskydd håller i regel tills du tvättar håret nästa gång, men stylar du håret flera gånger mellan tvättarna är det bra att applicera mer värmeskydd innan för att vara på den säkra sidan. Om det redan finns värmeskydd i till exempel din leave in-kräm är det toppen, men eftersom det oftast bara appliceras i längderna är det bra att ha ett separat värmeskydd först för att applicera i hela håret.


Shop the story

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan