take over
take over

 

Därför ska du aldrig sova med blött hår

Det är inte helt ovanligt att man ställer sig i duschen för att tvätta håret sent på kvällen så att man är preppad och klar till morgonen, men det finns flera rimliga anledningar till varför du inte ska gå och lägga dig med blött hår. Vi berättar varför och hur du kan göra istället!

Blött hår = svamp?

 Det stämmer sorgligt nog. Svamp trivs alldeles för bra i fuktiga miljöer för att tacka nej till att sätta sig i ditt vackra hår och i din mjuka kudde. Du känner säkert till att när du somnat med blött hår så kan det även vara fuktigt när du vaknar, det borde ge dig ett hum om hur fuktigt det faktiskt är under natten. Anabel Kingsley som är expert på hår och skalp, varnar i en artikel från Newbeauty om att fuktigheten kan leda till mögel (skrämmande va?!), vilket kan göra ditt hår frissigt och mjälligt. Så det kanske är värt att stanna uppe den där extra timmen för att låta håret självtorka, eller åtminstone ställa sig med hårfönen i 5 minuter.

 Men nackdelarna tar inte slut där. När du har blött hår så är håret extra känsligt för att gå av eftersom hårstråna är mer böjbara då. Håret blir också mer tovigt av att sova med blött hår, vilket gör att det kommer bli en kamp med hårborsten när du stiger upp på morgonen. Ur vår personliga synvinkel så tycker vi nog ändå att sömnen blir lite skönare med torrt hår, håller du med? Men vi vet att vardagen inte alltid blir som man tänkt sig, så scrolla vidare för att läsa vårt tips om hur du bör göra fall du behöver somna med fuktigt hår någon gång.

Hur du kan göra

Om du mot förmodan vill sova med blött hår en natt och inte har möjlighet att använda hårfön, rekommenderar vi iallafall att du kör rockklassikern “headbanging” så att håret får luftas. Applicera gärna en vårdande hårprodukt som Kevin Murphys Treatment Leave-In Repair för att skydda håret lite extra.

Shop the story

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan