take over
take over

 

Därför ska du inte sova med smink

Vi alla vet nog hur jobbigt det är att tvätta bort sminket efter en lång dag när man bara vill krypa ner och få sin skönhetssömn. Är det verkligen så dåligt att sova med smink? I den här artikeln berättar vi allt!

 

Hur illa är det egentligen att sova med smink?

Smink absorberas in i porerna och täpper igen dem om du sover med smink. Detta förhindrar att huden andas och kan leda till utslag, akne och hudinflammation. Smink kan även försvåra hudens naturliga förmåga att reparera sig själv nattetid, vilket kan leda till ärrbildning och ålderstecken. Om du regelbundet sover med smink kan det leda till permanenta skador på huden. För att undvika detta är det ett måste att ta bort sminket innan man går och lägger sig. Ta tid på dig att ta hand om din hud för att se till att den håller sig frisk och välmående.
Så tar du bort sminket på ett ögonblick

Använd en mild, oljebaserad rengöring. Det är viktigt att du masserar rengöringen in i huden med cirkulära rörelser för att försiktigt lösa upp sminket. Skölj av med ljummet vatten och torka ansiktet med en ren handduk. Har du väldigt lite smink kan du istället rengöra ansiktet med micellärt vatten på en bomullsrondell. Micellärt vatten drar till sig smuts och makeup som en magnet. Snabbt och effektivt! Oavsett hur du tar bort sminket ska du alltid återfukta huden efteråt.

Shop the story

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan