take over
take over

 

Det här händer om du inte använder solskydd

Solen är en viktig del av vår vardag och det är viktigt att ta tillvara på de hälsofördelar som den ger. Men det är också viktigt att skydda sig själv från dess skadliga strålar - med solskydd, året om. I den här artikeln berättar vi om (de många) anledningarna till varför du ska använda solskydd, och vad som händer om du inte gör det.

 Det här händer om du inte använder solskydd

Visste du att nästan 80% av hudens åldrande beror på exponering av sol? Därför är solskydd är ett av de viktigaste sätten att hålla huden ung och frisk. Att använda solskydd hjälper till att skydda huden mot skadliga UVA- och UVB-strålar som annars kan leda till skador som mörka fläckar, rynkor och solskador. Solskydd bör användas året runt, även under de svalare månaderna. Det är även viktigt att använda ett solskydd med högt skyddsnivå när man är ute i solen under ett långt tidsintervall. Det är också viktigt att tillämpa solskydd varje dag, även när det är molnigt eftersom UV-strålar ändå kan passera igenom molnen. 

Vilket solskydd ska jag ha?

Solskydd kommer i olika former, inklusive lotioner, sprayer, sticks, krämer och olja. Det finns olika sorters solskydd som ger olika skyddsnivåer. Den bästa typen av solskydd är ett som har både UVA- och UVB-skydd. Det är viktigt att välja ett solskydd som passar till hudtyp och aktivitet.
Våra bästa solskydd för olika hudtyper

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan