JUST NU! MASSOR AV VAROR TILL FANTASTISKA PRISER  LÄS MER

Guide: Frisyrer till olika ansiktsformer

Det finns olika typer av frisyrer som passar till olika typer av ansiktsformer och i slutändan så handlar det om att framhäva ditt ansikte på bästa sätt! Sen finns det såklart andra faktorer som spelar roll som till exempel dina intressen och din personlighet! Vi har kikat närmare på de fyra vanligaste ansiktsformerna för hjälpa dig att hitta din look!

Besök vår TikTok för mer tips på hur du löser dina skönhetsproblem!

Till TikTok

Att välja rätt hårlängd

 

Du kanske har haft långt hår länge och vill testa på en kortare frisyr? För att veta om kortare hår passar din ansiktsform så är det bäst att plocka fram linjalen. Det du ska mäta är avståndet under öronsnibben fram till början av underkäken. Om avståndet är max 5,5 cm så är det fritt fram med saxen! Är det dock ett längre avstånd så är det oftast långt hår som gäller. Till avlånga ansikten brukar man säga att långt hår gör sig finast och till ett litet ansikte passar kort hår bäst. Men i slutändan är det du som avgör, en frisyr brukar bli som bäst när du är bekväm med den! 

Oval ansiktsform

Oval ansiktsform kännetecknas av att formen är åt det avlånga hållet men proportionerna är väldigt jämna. Du som har den här ansiktsformen passar enligt sägnen i de allra flesta frisyrer! 

 

Optimala frisyren:

Varför inte testa något vågat och klipp en riktigt kort och kaxig frisyr? 

 
Undvik:

Det finns inte några direkta farhågor med den här ansiktsformen, men för att inte göra ansiktet mer avlångt så rekommenderas mer volym på sidorna än uppe på huvudet.

 

 

Triangulär ansiktsform

Triangulär ansiktsform kännetecknas av att pannan är något bredare än hakan. Tydliga kindben och en smal haka är tydliga tecken!

 

Optimala frisyren:

En axellång frisyr med en härlig gardinlugg som täcker sidorna av pannan!

 
Undvik:

En frisyr som är kortare än din käke kommer få ansiktets överdel att se bredare ut.

 

 

Rund ansiktsform

Den runda ansiktsformen kännetecknas av att ansiktet oftast är lika långt som det är brett.

 

Optimala frisyren:

Ett runt ansikte vill vi försöka få mer liv i! En sidbena med mycket volym upptill gör att ansiktet upplevs mer avlångt och det skapar rörelse i ansiktet. Mittbena med en längre och luftig gardinlugg blir också väldigt vackert.

 

Undvik:

En kort pannlugg kommer göra ansiktet ännu rundare. Undvik också att ha för mycket volym på sidorna eftersom det kommer göra ditt ansikte bredare.

 

 

Fyrkantig ansiktsform

Den fyrkantiga ansiktsformen liknar den runda men har ett hårdare uttryck vid käklinjen och är oftast lika brett som det är långt.

 

Optimala frisyren:

Vi skulle rekommendera en klassisk Jennifer Aniston-klippning med flera lager framtill som skapar liv och mjuka former.

 
Undvik:

En bob-frisyr som avslutas vid underkäken och som har mycket volym på sidorna, det kommer göra att ditt ansikte upplevs ännu bredare.

Våra bästsäljande stylingprodukter:

Lästips:
5 saker som påverkar din hårkvalitet

5 saker som påverkar din hårkvalitet

Hårvård

Håret gör mycket för vårt utseende och de allra flesta strävar efter att ha ett så välmående hår som möjligt. Vi gör hårinpackningar, klipper os...
Läs mer

Hud, hår och vägen till en hårbotten som mår bra - vi förklarar!

Hud, hår och vägen till en hårbotten som mår br...

Hårvård

Har du ett fuktälskande eller fuktavstötande hår? Lär dig allt om ditt hår och hårbotten! I den här artikeln går vi igenom hur hår och hud hänge...
Läs mer

Så blir du av med kluvna hårtoppar

Så blir du av med kluvna hårtoppar

Styling Värmeverktyg

Kluvna toppar är något vi alla fruktar, men trots att en kluven topp är en kluven topp finns det faktiskt flera saker du kan göra för att repare...
Läs mer

Så vet du om du har kluvna toppar

Så vet du om du har kluvna toppar

Hårvård Värmeskydd Värmeverktyg Blekning

Det finns massor du kan göra för att både motverka och behandla kluvna toppar, men vad är det egentligen? I den här artikeln berättar vi allt om...
Läs mer