JUST NU! MASSOR AV VAROR TILL FANTASTISKA PRISER  LÄS MER

Hur du matchar din hudtyp med rätt foundation

Att köpa en foundation är inte bara och bara! Det är en toppenidé att ta reda på vilken hudtyp du har så att du vet vilken konsistens din foundation bör ha. Det finns nämligen foundations som är mer lämpliga för din hud än andra! Vi listar några enkla råd för dig som är trött på att din foundation alltid känns fel för dig.

Besök vår TikTok för mer tips på hur du löser dina skönhetsproblem!

Till TikTok

Torr hud

Torr och fnasig hud ger sällan ett bra resultat med fel foundation, det är lätt att din foundation ser kakig ut. Med lätt yttorrhet kan det ofta räcka med en återfuktande dagkräm under din foundation, men är din hud torrare så behöver du anpassa din foundation också. Det du ska undvika är foundation i puderform eftersom det lätt blir fnasigt på din hud, prova istället flytande foundation och addera lite återfuktande kräm eller ett härligt serum i din foundation för extra smidighet och glow!

 

Fet hud

Fet hud kan verkligen ställa till det när man försöker uppnå den perfekta makeup-basen som håller hela dagen. Det är lätt att din foundation känns bra till en början, men efter ett tag så producerar mer talg och din foundation börjar spricka eller rinna av. Med fet hud ska du leta efter foundations som är anpassade för att sitta länge, just för att din foundation inte ska rinna av huden. Addera också produkter som kompletterar hållbarheten på din foundation, gärna primer som grund för att sen avsluta med löspuder och setting spray.

 

Kombinerad hud

Kombinerad hud kan vara frustrerande. Områden som ständigt är torra eller feta, att ibland uppleva väldigt torr hud och ibland drypa i fett. Det bästa tipset är att använda en balanserande foundation som återfuktar men också mattar ner huden. Fixera gärna med primer, setting spray och löspuder i oljiga områden som vid och runt T-zonen! Det är också bra att kika över din hudvårdsrutin.

 

Mogen hud

Mogen hud har mer fina linjer än andra hudtyper. Det vi inte vill göra är att använda en för tjock foundation som lägger sig i rynkor och fina linjer. Satsa istället på en lätt-täckande foundation som inte blir kakig eller ojämn. Tänk också less is more när det kommer till produktmängd! Börja arbeta in produkten i mitten av ansiktet eller använd den på utvalda områden för att jämna ut hudtonen.

Exempelbild

Torr hud

 Här kan du lära dig allt om vilka foundations som klär din hudtyp allra bäst för ett grymt resultat varje gång.

 

Läs mer

Exempelbild

Fet hud

Hitta fantastiska foundations som är som gjorda för dig med fet hud. Slipp blank hud och rinnande foundation!

 

Läs mer

Exempelbild

Kombo-hud

När huden aldrig kan bestämma sig... Lär dig mer om hur din hud beter sig och säkra upp med en magisk foundation.

 

Läs mer

Exempelbild

Mogen hud

Fina linjer och fina foundations går ihop! Vi tipsar om alla magiska foundations din mogna hud älskar.

 

Läs mer

Våra bästsäljande foundations.

Vill du veta mer om foundation? Läs relaterade artiklar: