DAGENS JULDEAL! Upptäck nya deals! LÄS MER

Varför ansiktsvatten är ett måste i din hudvårdsrutin

Vad är det som gör att ansiktsvatten är så viktigt i en hudvårdsrutin? Den frågan besvaras i artikeln och vi tar också hål på en myt, som att ansiktsvatten skulle vara till för att ta bort de sista resterna efter din rengöring. Ansiktsvatten har en mycket större uppgift än så!

Lär dig mer om ansiktsvattnets stora uppgift på vår TikTok!

Till TikTok

Använder du ansiktsvatten fel?

Använder du ansiktsvatten dagligen för att du hört att man ska det? Många tänker att man använder ansiktsvatten i slutet av hudvårdsrutinen för att ta bort de sista makeup-resterna efter din rengöring, men så är inte fallet (om det inte är så att du använder micellärt vatten som har en mer renande effekt). Om du upplever att du fortfarande får smink på dina bomullspaddar när du tar på ansiktsvatten, är det bättre att göra en dubbelrengöring innan du applicerar ansiktsvatten.

 

Det här är ansiktsvattens stora uppgift

För det första, ansiktsvatten, på engelska toner, är en produkt och moment som är essentiellt för huden då dess främsta uppgift är att korrigera ditt pH. Din hud är sur men kranvatten är basiskt. Vid en avtvätt, som oftast sker med vatten så blir din hud torrare. Det du känner av är att din hud blir mera basisk och därmed inte lika glad. Nu kommer ansiktsvattnet in. 

Vi brukar jämföra momenten med disktrasan. En blöt disktrasa suger upp fukt och är en glad disktrasa. Din hud, som är byggd för att vara vattenresistent behöver vara i rätt pH och återfuktad för att också kunna uppta fukt från kommande produkter. Ansiktsvattnet reglerar alltså din pH värde, återfuktar och är en del i din rengöringsprocess. Med ansiktsvatten får du en skyddad hudbarriär som är redo att ta emot dina serum, dagkrämer och nattkrämer med bravur!

Bästsäljande ansiktsvatten

Exuviance Hydraprep Ph Balance Toner:

Exuviance HydraPrep pH Balance Toner är ett ansiktsvatten som återställer hudens pH efter rengöring. Har en milt exfolierande effekt på huden och förbereder huden för efterföljande hudvårdsprodukter.

Till produkten

Lancome Tonique Confort Face Toner: 

Silkeslent ansiktsvatten som omedelbart ger fukt och renar huden. Produkten lugnar huden och ger en fräsch känsla. Passar torr hud. Dermatologiskt testad. Innehåller honung och söt mandelextrakt för att ge huden mjukhet, renhet och en fräsch känsla.

Till produkten

La Roche Posay Effaclar Ansiktsvatten: 

Det här är ett mikroexfolierande ansiktsvatten till fet/oren hud som förutom balansera pH-värdet i huden, också hjälper till att ta bort gamla hudceller, överflödig olja och att minska porer.

Till produkten

Andra sprayer för ansiktet:

Setting spray

En settingspray är något helt annat. Det är en del av din makeuprutin och används för att fixera och hålla fast ditt smink. Om du går ut i regnet och får en vattendroppe på ditt smink som rinner, så torkar det fast. Du får ett märke som inte går att få bort utan att göra en rengöring. På samma sätt fungerar en settingspray. ”Duscha” huden med mkt settingspray, torka in (av sig själv eller att trycka in med en svamp) så torkar sminket och blir vattenresistent. Ditt smink kommer klara av duggregn och tårar.

Fuktspray

En facial mist, en fuktpray är precis som det låter. En produkt som fyller på din fuktnivå under dagen. Under dagen utsätts huden för många yttre påfrestningar, inte minst från datorn och torra kontorslokaler. Man upplever sig torr och stramare under dagen samtidigt som huden frenetiskt försöker fylla på med mera fett då den signalerar att huden är torr. Du blir glansig men samtidigt känner du dig torr. En fuktspray borde alla ha och använda, fyll på hela tiden. Fungerar jättebra att spraya över smink också. Man blir dessutom lite piggare om du får en dusch i ansiktet.

Micellärt vatten

Till sist, det micillära vattnet. Det är den ultimata produkten för dig som vill att det ska gå snabbt och inte heller ha för många produkter. Det är ett rengörande ansiktsvatten som med hjälp av miceller (koncentrerade molekyler) som både är hydrofila och oleofila suger upp orenheter likt magneter. Vi rekomenderar att om man vill använda ett micellärt vatten, börja med att avlägsna smink med det och följ upp med en rengöring. Alternativ om man är utan smink, använd det micillära vattnet 2 gånger för att bli ordentligt rengjord. Glöm inte hals och dekolletage.

Snabbfakta:
  • Ansiktsvatten (toner på engelska) korrigerar ditt pH-värde, huden är sur och kranvatten basiskt

  • Setting spray används för att fixera och hålla fast ditt smink

  • Fuktspray (facial mist) fyller på din fuktnivå under dagen

  • Micellärt vatten är en rengörande produkt som " suger upp" orenheter

Lästips: