Makeuptipsen du måste testa om du är 50+

Om du är över 50 så kanske du har märkt att din favoritmakeup och sätten att applicera dem inte längre ger det resultat du önskar. När vi blir äldre så förändras vår hud, då kan det vara bra att ge sminkrutinen en uppdatering för att framhäva ens bästa sidor. Här kommer därför de bästa makeuptipsen som du med mogen hy måste känna till!

Besök vår TikTok för mer tips på hur du löser dina skönhetsproblem!

Till TikTok

 

Allt börjar med en bra hudvårdsrutin

Jag har alltid varit nyfiken på smink och minns hur jag som liten brukade använda min Fokusera på återfuktande hudvård för att skapa en mjuk, återfuktad bas som gör makeup lättare att applicera med ett resultat som håller längre. Välj en återfuktande ansiktskräm, men undvik att använda allt för tjocka krämer då de inte samarbetar så väl med smink. Att använda sig av ansiktsolja är ett enkelt sätt att skapa glow men även för att fylla i fina linjer samt mjukgöra och släta ut huden.

Var varsam med att täcka

Att använda mycket foundation och concealer för att täcka fina linjer eller rynkor riskerar att endast göra dem synligare. Välj istället en foundation med lättare täckning och återfuktande formula. Applicera din foundation med en makeupsvamp för att undvika att din foundation fastnar i rynkor, textur eller fina linjer. Applicera din foundation från mitten av ansiktet och ut, då det är i mitten av ansiktet som vi har flest blodkärl och oftast drabbas av plitor och rodnad. För att täcka mörka ringar, fokusera din concealer under ögonen samt i inre ögonvrån då det är i de områdena som våra mörka ringar brukar dyka upp.

Ge lyster till ansiktet med rouge och bronzer

Rouge ger ansiktet en friskhet och livlighet och är därför ett självklart steg i en sminkrutin. Om du är van att applicera din rouge på äppelkinderna, testa att applicera den på kindbenet istället. Att lägga rougen där kan hjälpa till att ge ansiktet ett lätt lyft. Bronzer är ett enkelt sätt att värma upp hyn med ett naturligt resultat. Applicera bronzer under kinderna, på sidorna av näsan, över pannan och under käkbenen.

Byt ut dina puderprodukter

För dig med mogen hy så passar det ofta bättre att använda sig av krämbaserade produkter framför puderprodukter. De sistnämnda tenderar att lägga sig i rynkor och fina linjer, vilket kommer framhäva dem. Mogen hy brukar vara torr och att använda sig av torra puderprodukter kan därför göra huden ännu torrare. Testa därför att byta ut dina basprodukter som foundation, concealer, rouge och bronzer, till krämbaserade eller flytande sådana.

Definiera ögonen

När vi blir äldre så kan ögonlocken börja falla ner något och ofta dyker några rynkor upp. Undvik alltför mörk och dramatisk ögonmakeup då det finns en risk att det framhäver ålderstecknen. Välj istället en kajal och applicera en tunn linje nära fransarna för att markera ögonen på ett naturligt sätt. Testa att endast applicera mascara och kajal på den övre fransraden, att applicera på den nedre fransraden kan stänga ögonen istället för att öppna dem. Med åldern riskerar vi också att tappa ögonfransar, därför kan det vara bra att applicera kajal så nära den övre fransroten som möjligt mellan dina fransar, för att ersätta och fylla i de fransar som saknas.

Skapa naturliga ögonbryn

När vi blir äldre så tappar ögonbrynen sin förmåga att växa tillbaka hårstråna. Därför är det bättre att trimma ögonbrynen istället för att plocka dem med pincett för att inte riskera att man förlorar ett hårstrå! Även om du saknar många hårstrån på ögonbrynen - undvik att fylla i dem allt för hårt, annars kan brynen se fejk ut. Vissa brynprodukter är tillräckligt tunna för att återskapa små strån som kan ersätta de som saknas, men ett enkelt och snabbt sätt att göra ögonbrynen tjockare är att använda en färgad ögonbrynsgel.

Fyll i läpparna

Med åldern är det vanligt att läppkonturen tappar sin definition och läpparna kan bli en aning asymmetriska. Detta kan du fylla i med en läppenna. Om du vill ha en naturlig vardagslook, välj en nyans som matchar dina läppar. Applicera läppennan på läppkonturen, börja i de yttre kanterna och arbeta inåt. Applicera läppstift på samma sätt och ta sedan en läppborste för att sudda ut hårda linjer och få en mjukare look.

Produkterna för dig som är 50 + 

Lästips:

Hudtillstånd: Känslig hud

Hudtillstånd: Känslig hud

Ansiktsvård Kroppsvård

Allt du behöver veta om känslig hud som är mer benägen att reagera på produkter eller miljöförändringar. Vi guidar dig!


Läs mer
Hudtillstånd: Pigmentering

Hudtillstånd: Pigmentering

Peeling Serum Solprodukter

Symtom, orsaker, förebyggande vård för att få bukt med ökad pigmentering från sol eller hormonella förändringar.


Läs mer
Hudtillstånd: Skadad hudbarriär

Hudtillstånd: Skadad hudbarriär

K-Beauty

Symtom och orsaker - Vi berättar hemligheten för att reparera en skadad hudbarriär! 


Läs mer
Hudtillstånd: Torra läppar

Hudtillstånd: Torra läppar

Läppbalsam & Lypsyl Läppvård

Vanligt läppcerat fixar inte hudtillståndet torra läppar - varför? Lös här är lösningen i 2 enkla steg!


Läs mer
Hudtillstånd: Yttorrhet

Hudtillstånd: Yttorrhet

Ansiktsvård Kroppsvård

Torrhet som känns på hudens yta. Ta reda på om du har en torr hudtyp eller om det bara är hudtillståndet som spökar!


Läs mer
Hudtillstånd: Ålderstecken

Hudtillstånd: Ålderstecken

Serum Ögonkräm

Allt du behöver veta om hudtillståndet som sker när huden åldras och hur du kan få tillbaka spänsten i huden!


Läs mer
Identifiera ditt hudbesvär!

Identifiera ditt hudbesvär!

Ansiktsvård Hud Kroppsvård

Ett hudbesvär är en typ av allvarligare hudtillstånd eller hudsjukdom. Upptäck hur du identifierar och behandlar vanliga hudbesvär för en stråla...
Läs mer

Produkter: Torr hud

Produkter: Torr hud

En torr hud behöver djupt återfuktande och näringsgivande produkter, och kan med fel val av produkter bli ännu torrare. Det finns flera superpro...
Läs mer

Produkter: Åldrad hud

Produkter: Åldrad hud

Åldrad och mogen hud kan sakna både det ena och det andra men något en åldrad hud verkligen behöver är framförallt fukt, näring, spänst och lyst...
Läs mer

Produkter: Åldrad hud

Produkter: Åldrad hud

Åldrad och mogen hud kan sakna både det ena och det andra men något en åldrad hud verkligen behöver är framförallt fukt, näring, spänst och lyst...
Läs mer

Så definierar du din hudtyp!

Så definierar du din hudtyp!

Ansiktsvård Hud Kroppsvård

Hudtypen föds du med och att definiera din hudtyp är första steget till en sund hud. Vi hjälper dig!


Läs mer
Upptäck ditt hudtillstånd!

Upptäck ditt hudtillstånd!

Ansiktsvård Hud Kroppsvård

Hudtillståndet är hur din hud mår här och nu. Nästa steg till en sund hud är att definiera ditt hudtillstånd. Här hjälper vi dig!


Läs mer