JUST NU! MASSOR AV VAROR TILL FANTASTISKA PRISER  LÄS MER

5 brun utan sol du inte kan vara utan

Den här bara ben-säsongen behöver inte innebära likbleka ben bara för att du vill skydda dig mot solen, tack vare brun utan sol! Så häng fram klänningarna medan vi listar topp 5 brun utan sol - fördelar och nackdelar!

Besök vår TikTok för mer tips på hur du löser dina skönhetsproblem!

Till TikTok

Förberedelse & eftervård för bästa resultat

Förberedelse är nyckeln! Det är viktigt att se till att din solbränna håller länge, blir jämn och framför allt att du undviker att bli orange.

1. Peela huden
. En jämn hud är avgörande för att undvika ojämnheter i solbrännan. Särskilt på torra områden som armbågar och fotknölar där solbrännan kan bli orättvis eller mycket mörk.

2. Återfukta huden. Innan du applicerar solbrännan, se till att huden är ordentligt återfuktad. Detta hjälper till att undvika att bli orange eller liknande. Kom ihåg att använda en lotion istället för olja. Olja kan göra det svårare för produkten att binda till huden.

3. Använd rätt brun utan sol. Det finns ett brett utbud av varianter och konsistenser att välja mellan, såsom kräm, mousse, spray, serum, servetter, mask och till och med duschprodukter. Du kan välja färgad eller ofärgad solbrännaprodukt beroende på din preferens. En solbrännaprodukt med färg (colour guard) kan vara fördelaktig eftersom det gör det lättare att se var du har applicerat, men kom ihåg att den kan färga av sig mer på exempelvis sängkläder.

4. Fortsätt återfukta för att förlänga hållbarheten. För att behålla färgen längre, se till att fortsätta återfukta huden regelbundet. Applicera mer solbrännaprodukt för att bibehålla färgen och få den att hålla längre.

Populära brun utan sol för ansikte & kropp

Brun utan sol från Bronza

⭐⭐⭐⭐

Fördelar: Snabbtorkande, kladdar inte (vilket gör den perfekt för sista minuten planer & dessutom doftar den nästan inget alls.

Nackdelar: Den är som sagt snabbtorkande vilket gör att den sjunker in i huden fort, så var noggrann men snabb och använd en brun utan sol-handske!

Brun utan sol från Ida Warg

⭐⭐⭐⭐

Fördelar: Den här är snabbtorkande och hållbar, men även vegansk! Vi tycker att Ida Wargs brun utan sol har en specifik nyans, mer åt det rödbruna hållet! Testa och se om den passar dig!

Nackdelar: Den här godingen är faktiskt rätt så doftrik, men blir bättre när du duschat en gång. Så se upp om du har en känslig näsa!

Brun utan sol från Marc Inbane

⭐⭐⭐⭐⭐

Fördelar: Wow! En vinnare ändå! Marc Inbane specialiserar sig på self tanners och har snabbtorkande, kladdfria och doftfria som dessutom håller länge på huden. Färgen är så naturligt brun man kan komma!

Nackdelar: Att den inte håller för evigt?

Ida Warg Tanning Drops

⭐⭐⭐⭐

Fördelar: Perfekt att blanda i din dagkräm och få en naturlig brun ton i huden utan att det blir för mycket. Är ju toppen att slå två flugor i en smäll - busa och återfukta! Dessutom kan du välja styrkan genom att öka mängden droppar.

Nackdelar: Nja, det är ju inte en ren och skär brun utan sol, men ack så fint!

Brun utan sol från Cocoa Brown

⭐⭐⭐

Fördelar: En riktig klassiker som gör dig rejält brun om du väljer en mörkare nyans och fort går det! Dessutom är hållbarheten inte fy och skam.

Nackdelar: Doftar mycket och har en tendens att färga av sig en del på kläder och lakan...

Några bra saker att veta om brun utan sol

 

Kan man ta bort effekten av brun utan sol?

Även om en direktverkande brun utan sol-produkt är ett fantastiskt påhitt eftersom den ger omedelbar färg och gör det enkelt att se var man har applicerat den, kan det hända att man missar en fläck på en fotknöl. Men lugn, vi har lösningen! Blanda en matsked bakpulver med en matsked citronsaft. Applicera blandningen på området och låt den verka i några minuter innan du sköljer av. Voilà! Kom ihåg att återfukta huden efteråt.

Kan man sola med brun utan sol?

Det rekommenderas att undvika att sola när du har använt brun utan sol. När DHA (dihydroxiaceton), det naturliga färgämnet i brun utan sol-produkter, kommer i kontakt med solen frigörs mer fria radikaler i huden som kan bryta ner kollagenet. Det är säkrast att använda brun utan sol-produkter innan en resa och inte under tiden du vistas på resmålet.

Hur fungerar brun utan sol?

Brun utan sol-produkter innehåller vanligtvis DHA, ett naturligt färgämne som reagerar med aminosyrorna i det yttersta hudlagret och ger oss en mörkare hudton. DHA är en vegetabilisk glycerin och utvinns vanligtvis från sockerrör.

Varför kan vissa brun utan sol ofta en obehaglig lukt?

Den obehagliga doften i brun utan sol-produkter kommer tyvärr från DHA, den huvudsakliga ingrediensen. Ju högre koncentration av DHA, desto starkare blir lukten. För de som vill undvika den starka doften kan det vara fördelaktigt att använda gradvis brun utan sol-produkter som tenderar att lukta mindre. Men om du vill ha snabba resultat med högre DHA-koncentration kan du applicera produkten på kvällen och duscha på morgonen för att minska doften.
 

Lästips: