take over
take over
Academy
Natural
Guide: Frisyrer till olika ansiktsformer
Guide: Frisyrer till olika ansiktsformer

Guide: Frisyrer till olika ansiktsformer

Det finns olika typer av frisyrer som passar till olika typer av ansiktsformer och i slutändan så handlar det om att skapa harmoni och framhäva ditt ansikte på bästa sätt. Vi har kikat närmare på de fyra vanligaste ansiktsformerna för hjälpa dig att hitta din bästa look!

Att välja rätt hårlängd

Du kanske har haft långt hår länge och vill testa på en kortare frisyr? För att veta om kortare hår passar din ansiktsform så är det bäst att plocka fram linjalen. Det du ska mäta är avståndet under öronsnibben fram till början av underkäken. Om avståndet är max 5,5 cm så är det fritt fram med saxen! Är det dock ett längre avstånd så är det oftast långt hår som gäller. Till avlånga ansikten brukar man säga att långt hår gör sig finast och till ett litet ansikte passar kort hår bäst. Men i slutändan är det du som avgör, en frisyr brukar bli som bäst när du är bekväm med den! 

Oval ansiktsform

Oval ansiktsform kännetecknas av att pannan är något bredare än hakan och ansiktet har mjuka former. Du som har den här ansiktsformen passar enligt sägnen i de allra flesta frisyrer! 

Optimala frisyren: Varför inte testa något vågat och klipp en riktigt kort och kaxig frisyr? 

Undvik: Det finns inte några direkta farhågor med den här ansiktsformen, men för att inte göra ansiktet mer avlångt så rekommenderas mer volym på sidorna än uppe på huvudet. 

Triangulär ansiktsform

Med en triangulär ansiktsform menas det att man har ett smalare ansikte nere vid hakpartiet tillsammans med en lite bredare panna.

Optimala frisyren: En axellång frisyr med en härlig gardinlugg som täcker sidorna av pannan!

Undvik: En frisyr som är kortare än din käke kommer få ansiktets överdel att se bredare ut.

Rund ansiktsform

Den runda ansiktsformen kännetecknas av att ansiktet oftast är lika långt som det är brett.

Optimala frisyren: Ett runt ansikte vill vi försöka få mer liv i! En sidbena med mycket volym upptill gör att ansiktet upplevs mer avlångt och det skapar rörelse i ansiktet. Mittbena med en längre och luftig gardinlugg blir också väldigt vackert.

Undvik: En kort pannlugg kommer göra ansiktet ännu rundare. Undvik också att ha för mycket volym på sidorna eftersom det kommer göra ditt ansikte bredare.

Fyrkantig ansiktsform

Den fyrkantiga ansiktsformen liknar den runda men har ett hårdare uttryck vid käklinjen och är oftast lika brett som det är långt.

Optimala frisyren: Vi skulle rekommendera en klassisk Jennifer Aniston-klippning med flera lager framtill som skapar liv och mjuka former. 

Undvik: En bob-frisyr som avslutas vid underkäken och som har mycket volym på sidorna, det kommer göra att ditt ansikte upplevs ännu bredare. 

Prisvärda produkter

Styling kräver bra produkter och hos oss på HARMONIQ finner du flera prisvärda produkter från grymma märken som gör magi och lite till med ditt hår.

Lyxa till din styling

Vill du unna dig något extra? Testa stylingprodukterna som efterfrågas och favoriseras konstant av alla hårfantaster!  

Din produkt är tillagd

×
Startsidan