take over
take over

Paul Smith
Paul Smith

Paul Smiths första möte med modevärlden var en ren tillfällighet. Vid 16 års ålder utan utbildning, jobb och med uppmuntran från sin far tog han anställning på herravdelningen på det lokala varuhuset i hans hemstad Nottingham. Pauls enda passion vid den här tiden var sport och framförallt cykling. Vid 17 års ålder gick hans drömmar i kras om att bli en professionell cyklist då han råkade ut för en hemsk cykelolycka. Detta innebar 6 månaders sjukhusvistelse, men även många nya vänner. En tid efteråt bestäms en återträff på den lokala puben där även många konststuderande höll till. Kvällen blev ett uppvaknande för Paul. I sorlet från ""The Rolling Stones"" diskuterades det konst personligheter och artister som Mondrian, Warhol, Kokoshka och David Bailey. Det var här Paul insåg att han ville tillhöra denna fascinerande och kreativa miljö.

Inom loppet av två år hade Paul öppnat sin första butik, en liten lokal som med påbackning från sin flickvän Paulin Denver (numera hans fru) öppnades 1970 i Nottingham. Han tog kvällskurser i skrädderi och 1976 hade han skapat det han ville, sin första herrklädes-kollektion som visades i Paris med Paul Smiths logotyp. Inom loppet av 20 år har Paul Smith etablerat sig som den största modedesignern inom Brittiskt mode. Han är en trendsättare med stort sinne för humor och en förkärlek till klassiska och traditionella kläder. I dag finns det 12 olika kollektioner.

Paul Smith är globalt - hans kollektion finns i 35 olika länder och du hittar hans butiker i England, Paris, Milano, New York, Hong Kong, Singapore, Taiwan, Filipinerna, Korea, Kuwait och i över 200 butiker enbart i Japan. Paul Smith fortsätter att vara mycket delaktig i företaget och han är både chefsdesigner och ordförande i styrelsen.

Läs mer
Visa mindre
Paul Smith Extreme Men EDT 30 ml
Gents
(Rek. Pris: 355 kr)
249 kr
Paul Smith Extreme Women EdT 50 ml
Youth
(Rek. Pris: 465 kr)
325 kr

Din produkt är tillagd

×
Startsidan