take over
take over

Savon De Marseille
Savon De Marseille

Sedan så tidigt som 1600-talet har tvålmakare i Marseille skapat utsökta, mjuka tvålar gjorda på lokal olivolja och sjöväxter och saltvatten från medelhavet,
 
Det var dock inte förrän 1688 dessa underbara tvålar - innehållande 72% vegetabiliska oljor (utan animaliska ingredienser!) - kom att kallas "Savon de Marseille" (Marseille Soap). Marseille Soap’s popularitet fortsatte genom 1700-talet. På 1880-talet nådde antalet tvålverk i regionen på nästan ett hundra. 
 
I början av 1900-talet kom massproducerade syntetiska tvålar och tvättmedel. Tvättmaskiner gjorde tvålblock mindre nödvändiga i alla hem men många hushåll fortsatte att lita på renheten och mildheten i de autentiska gröna och vita tvålen från Marseille för att tvätta allt från sängkläder och golv.
 
Nu är det färre än fem tvålmakare  som fortfarande tillverkar Marseille Soap enligt den gamla traditionen. Det tar vår Maitre de Savon (tvålmästare) två veckor att göra Savon de Marseille. Den delikata blandningen av olivolja och sjöväxter och saltvatten från Medelhavet upphettas i tio dagar i antika grytor, för att sedan hällas i öppna gropar där det härdar.

Läs mer
Visa mindre
Savon de Marseille Black Tea & White Tea Liquid Soap White Tea 300 ml
Premium
(Rek. Pris: 165 kr)
115 kr
Savon de Marseille Terra Hand Cream Green Olive 300 ml
Premium
(Rek. Pris: 109 kr)
76 kr

Din produkt är tillagd

×
Startsidan