take over
take over
Academy
5 tips (du kanske inte hört innan) som kan minska din akne
5 tips (du kanske inte hört innan) som kan minska din akne

5 tips (du kanske inte hört innan) som kan minska din akne

Vi vet att många lider av akne och greppar efter halmstrån för att hitta något som hjälper. Eftersom vi har hudterapeuter hos oss (så lyxigt!) så tar vi mer än gärna emot expertråd från dem. I denna artikel berättar vår hudterapeut Linda om 5 tips du kanske inte tänkt på tidigare, som kan lindra din akne.

gratis hudanalys

 

 1. Duscha efter träning

För att undvika problem med pormaskar och akneblemmor, låt inte svett torka in efter ett hårt träningspass. Använd gärna pH-balanserad rengöring med exfolierande salicylsyra - eller varför inte med djuprengörande aktivt kol.

DERMALOGICA ACTIVE CLAY CLEANSER

Djuprengörande, mineralrik ansiktsrengöring med porsammandragande kaolinlera och aktivt kol. Rengöringen innehåller även balanserande prebiotika - som ger näring åt de goda hudbakterierna i den skyddande mikrofloran. Dessutom löser ett komplex av lipider upp överflödigt fett på hudytan och huden blir skinande ren - men också mjuk och len. Kan användas som 5-minutersmask!


  KÖP HÄR

 

 

2. Exfoliera 

Aknebenägen hud har en tendens att producera mer döda hudceller. Dessa fastnar gärna i det fetare talget och bildar då proppar nere i porerna. Att exfoliera/peela huden regelbundet innebär att du kommer lösa upp de här propparna.

DERMALOGICA DAILY SUPERFOLIANT

Detta är en peeling i pulverform. Produkten gör huden slät och är känd för sina egenskaper. Den är renande och jämnar ut din hudyta. Den ger din hud en detox samtidigt som dess AHA-syror förfinar porerna och stimulerar förnyelsen av cellerna.

Tips!

Använd små handdukar från ikeas baby-avdelning till ansiktet. Använd en ny varje dag och lägg i tvättkorgen efter, de tar minimal plats.

KÖP HÄR

 

 

Dermalogica Daily Superfoliant
Academy
Dermalogica

Daily Superfoliant

fr. 164 kr

 

3. Rengör din mobil varje dag 

Din mobilskärm samlar på sig en hel del smuts och bakterier under en dag. Även om du kanske inte håller skärmen mot din kind, så rör du vid den med händerna. När du sedan tar på ditt ansikte så kommer bakterierna och smutspartiklarna att spridas. Har du hörlurar? Rengör dem med.

  

4. Bär naturmaterial 

Undvik att bära kläder med material som kliar, skaver eller sitter tight. Välj naturmaterial som bomull och linne som andas. Detta hjälper till att hålla porerna fria från tilltäppta hudceller, talg och aknebakterier.

5. Tvätta ditt örngott

Ditt örngott kan samla på sig talg, hudceller, bakterier och tilltäppande ingredienser från hårprodukter. Allt detta kan förvärra din hud om den är aknebenägen. Byt örngott ofta - och undvik även sköljmedel, som också kan lämna en fet, tilltäppande hinna.

5 tips du kanske inte hört innan som kan lindra din akne

 

Du är inte ensam

  Visste du att HARMONIQs grundare led av svår akne som tonåring? Efter att ha blivit hjälpt av rätt produkter grundades företaget för att kunna sprida kunskap och hjälpa andra med sina problemområden.

Vi hoppas att denna artikel inspirerade dig till att fortsätta ta hand om din hy, och att du snart hittar rätt produkter för just dig. Är du osäker på vad du ska använda så kontakta oss och låt våra hudterapeuter handplocka produkter för just din hud. Stor kram!

 

 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan