take over
take over

 

Är din hud fuktfattig? Här är din nya hudvårdsrutin

En fet hud har en obalans i talgproduktionen vilket skapar en överproduktion av sebum/fett. Ofta innefattar detta även tilltäpptheter såsom finnar och pormaskar. Orsaken till detta kan bero på flera faktorer, ofta kopplade till ärftlighet eller hormonell obalans. Men det är inte helt ovanligt att felanvändning av hudvård kan ligga bakom en viss del av denna obalans. I kampen mot talgproduktionen är det många som behandlar sin hud med allt för starka och uttorkande hudvårdsprodukter, ofta med helt motsatt effekt som resultat. Huden blir dessutom mer yttorr och känslig. Denna hud behöver ha en mildare omvårdad samt mängder av fukt och barriärförstärkning. Huden behöver även hjälp att avlägsna döda hudceller för att motverka att talget kapslas in nere i porerna. Men ha tålamod, huden mår mycket bättre av en långsiktig behandlingsplan än snabba starka lösningar.

De tre viktigast stegen för en fet hud är – Rengöring, peelserum, fukt.

 

 AKADEMIKLINIKEN PURE RADIANCE CLEANSER 

En lätt exfolierande och återfuktande rengöringsgel som effektivt avlägsnar smuts, makeup och överskottstalg, utan att störa hudens barriärfunktion. AHA och enzymer avlägsnar döda hudceller och bidrar till förbättrad ytstruktur. Botaniska extrakt från bland annat hallon, lakritsrot och kamomill förebygger rodnad och irritation samtidigt som sodium PCA och pantenol återställer hudens fuktbalans. Huden lämnas ren och fräsch med förbättrad lyster och vitalitet. Doft av granatäpple.

AKADEMIKLINIKEN PURE TRIPLE PEEL 50 ML

 

En kraftfull gelpeeling med trippelverkande funktion som effektivt avlägsnar döda hudceller och verkar stimulerande på cellförnyelsen. En unik kombination av hydroxisyror, fruktenzymer och riskli ger en omedelbar känsla av förfining och strukturförbättring. Hudens yta poleras och rengörs samtidigt som de djupare lagren aktiveras och stimuleras, vilket bidrar till en jämnare yta med förbättrad lyster och hudton. Pure Triple Peel kan även användas som en peelmask.

 

 

AKADEMIKLINIKEN PURE ACTIVE SERUM 50 ML

Ett högkoncentrerat AHA-serum med strukturförbättrande, djuprengörande och utjämnande effekt på hud och hudton. Den höga dosen av AHA/BHA hjälper huden att avlägsna döda hudceller och tilltäpptheter samtidigt som cellförnyelsen påskyndas. Hexylresorcinol motverkar follikulär keratinisering och överdriven talgfunktion samt reducerar inflammation och hyoer- pigmentering. Azelainsyra förstärker den exfolierande effekten samt verkar antibakteriell och pigmentutjämnande. Produkten ger en ökad lyster och vitalitet samtidigt som den motverkar tillfälliga inkapslingar, förstorade porer och orenheter. Innehåller ingen tillsatt doft.

 

AKADEMIKLINIKEN PURE CLARIFYING MOIST 30 ML

En återfuktande och balanserande fuktgel med utjämnande och rodnadsdämpande egenskaper. Salicylsyra och zink motverkar orenheter, inkapslingar samt överdriven talgproduktion och hämmar bakterietillväxt. Niacinamid och botaniskt extrakt från tambourissa bidrar till att dämpa tillfällig rodnad och irritation, samt verka stärkande för hudens fina kapillärnät och barriär. Probiotika, pantenol och hyaluronsyra stärker hudens cellförnyelse samt tillför och binder kvar fukt för en långvarig effekt. Kraftfulla antioxidanter från squalane och vitamin E skyddar mot fria radikaler och stärker hudens skyddande barrär. För en ordenligt återfuktad, jämn och balanserad hud.

 

AKADEMIKLINIKEN PURE RETIN OIL 30 ML

Är en intensivbehandlande och kraftfull A-vitaminolja som är förstärkt med bio-retinol, hexylresorcinol och lakritsrot som verkar stimulerande på hudens cellförnyelse samt reducerar tecken på förtida hudåldrande, reparerar solskador och verkar utjämnande. Lättabsorberade och välgörande oljor från bland annat mandel, squalane och jojoba ger näring och balanserar hudens fuktnivåer samt gör den extra mjuk och len. Denna djupverkande olja passar även utmärkt för att behandla problemhud samt för att minimera orenheter och förstorade porer. Kan användas ren som den är alternativt som en booster i ett serum/ mjukgörare.

AKADEMIKLINIKEN PURE SOOTHING MOIST 50 ML

En återfuktande och silkeslen emulsion fylld med lugnande marina komplex och fukt- bevarande, skyddande lamellära lipider och ceramider. Med en extra stabil form av hyalu- ronsyra för en mer kraftfull och långvarig återfuktning, samtidigt som Centella, Pantenol och Portulaca stabiliserar en irriterad och reaktiv hud. Berikad med multifunktionella bioflavonoider som optimerar hudens mikrobiom och samtidigt motverkar orenheter och diffus rodnad. Denna ingrediens har dessutom retinoidliknande egenskaper vilket bidrar till att stärka hudens kollagensyntes och naturliga reparationsförmåga. Produkten är utvecklad för en fuktfattig, stressad och känslig hy samt vid fet problemhud.

 

 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan