take over
take over

 

Är din hud fuktfattig? Här är din nya hudvårdsrutin

Att ha en fuktfattig hud är supervanligt och kan uppstå oavsett vilken hudtyp man har. Anledningen? Såklart kan det bero på vätskebrist och torrt klimat, men de flesta gånger handlar det faktiskt om felaktigt val av just hudvård. I den här artikeln berättar vi om allt du behöver tänka på om du har en torr hud, och hur du får den att skina igen.

 Hur vet man att man har fuktfattig hud?

Huden känns ofta stram, som om den skulle vara en storlek för liten. Man ser ofta även små fina linjer vid ögonzonen. Man kan lätt skilja fuktfattig hud med torr hud genom att fuktfattig hud enbart drabbar områden som inte är täckta av kläder. Man kan även göra ett lite test genom att putta huden försiktigt från kinden och uppåt, om det skapas små fina linjer är din hud högst sannolikt fuktfattig.


Vad gör man åt en fuktfattig hud?

De tre viktigaste stegen för en fuktfattig hud är peeling, fukt och att sedan mjukgöra med fuktkräm och eller ansiktsolja. Peelingen tar bort döda hudceller vilket gör att huden lättare tar upp näring från krämen du väljer att applicera efteråt. 

Torr hud 🤍 Biotherm

Biotherms effektiva och beprövade hudvårdsprodukter har sitt ursprung ur Thermalplankton – ett koncentrat man finner i mineralvatten som stärker hudens försvar och hudförnyelse. Biothems hudvård är helt enkelt nyckeln till hälsosam hud. Har du en fuktfattig hud rekommenderar vi produktserien Aquasource, deras effektiva kollektion med återfuktande hudvård. Formulan i produkterna innehåller Life Plankton som boostar huden med massor av näring och en optimal fuktnivå. 

 Våra bäst säljande produkter för en fuktfattig hud

 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan