take over
take over
Academy
Fuktfattig hud? Här är hudvårdsrutinen för dig
Fuktfattig hud? Här är hudvårdsrutinen för dig

Är din hud fuktfattig? Här är din nya hudvårdsrutin

Att ha en fuktfattig hud är ett mycket vanligt hudtillstånd och kan uppstå oavsett vad man har för hudtyp. Anledningen till att det uppstår handlar många gånger om felaktig val av hudvård. Men det kan även handla om vätskebrist, torrt klimat och efter solexponering. Huden känns ofta stram, som om den skulle vara en storlek för liten. Man ser ofta även små fina linjer vid ögonzonen. Man kan lätt skilja fuktfattig hud med torr hud genom att fuktfattig hud enbart drabbar områden som inte är täckta av kläder. Man kan även göra ett lite test genom att putta huden försiktigt från kinden och uppåt, om det skapas små fina linjer är din hud högst sannolikt fuktfattig. Man utgår naturligtvis också efter vilken hudtyp man har för att få hudvårdsrutinen så optimerad som möjligt (dvs. känslig, torr, fet, normal)

De tre viktigaste stegen: peel, fukt, försegla (mjukgörare/olja)

 

 AKADEMIKLINIKEN PURE RADIANCE CLEANSER 

En lätt exfolierande och återfuktande rengöringsgel som effektivt avlägsnar smuts, makeup och överskottstalg, utan att störa hudens barriärfunktion. AHA och enzymer avlägsnar döda hudceller och bidrar till förbättrad ytstruktur. Botaniska extrakt från bland annat hallon, lakritsrot och kamomill förebygger rodnad och irritation samtidigt som sodium PCA och pantenol återställer hudens fuktbalans. Huden lämnas ren och fräsch med förbättrad lyster och vitalitet. Doft av granatäpple.

AKADEMIKLINIKEN PURE TRIPLE PEEL 50 ML

 

En kraftfull gelpeeling med trippelverkande funktion som effektivt avlägsnar döda hudceller och verkar stimulerande på cellförnyelsen. En unik kombination av hydroxisyror, fruktenzymer och riskli ger en omedelbar känsla av förfining och strukturförbättring. Hudens yta poleras och rengörs samtidigt som de djupare lagren aktiveras och stimuleras, vilket bidrar till en jämnare yta med förbättrad lyster och hudton. Pure Triple Peel kan även användas som en peelmask.

 

 

AKADEMIKLINIKEN PURE BERRY TONER 50 ML

Ett uppfräschande och återfuktande ansiktsvatten som ger huden ett optimalt skydd mot fria radikaler. Pure Berry Toner är fylld med naturliga och välgörande vitaminer från hallon, vindruvor och granatäpple som effektivt förebygger förtida hudåldrande. Fina torrhetslinjer och ojämn hudton motverkas aktivt av bland annat Glucosamin, Tripeptider och Vitamin C. Aloe vera, Allantoin och Sodium PCA verkar svalkande, återfuktande och lugnande.

 

 AKADEMIKLINIKEN PURE LIFT SERUM 50 ML

Ett djupverkande serum med intensivt fuktgivande, cellstärkande och utslätande egenskaper. Med strukturförbättrande och vävnadsstimulerande peptider som skyddar och stödjer hudens kollagenstruktur samt stärker dess reparation och återhämtning. Med hjälp av Niacinamid och vitamin C motverkas solskador och angrepp från fria radikaler. Hyaluronsyra, peptider och saccarider optimerar återfuktningen på djupet och ger huden ett fylligare utseende. Hudidentiska ceramider verkar spänstgivande samt stärker barriärfunktionen och motverkar fuktförlust.

 

 

 

 

AKADEMIKLINIKEN PURE HYALURONIC GEL 30 ML

KÖP HÄR

 

AKADEMIKLINIKEN PURE HYALURONIC GEL 30 ML

En högkoncentrerad hyaluronsyragel som snabbt absorberas upp av huden och maximerar dess återfuktning. Nu med ökad halt av fuktande och lugnande ingredienser samt förbättrad viskositet. Med ett innehåll av Hyaluronsyror i flera olika molekylstorlekar och former erbjuder denna booster en mer långsiktig lösning för att återfukta och samtidigt återställa hudens naturliga fuktbarriär. Förstärkt med Pantenol, Portulaca och Allantoin som stärker cellomsättningen och reducerar känslighet, rodnad och reaktioner. Tillsammans med återfuktande och prebiotiska Sackarider hjälper denna booster till att komplettera och stärka hudens fuktbindande förmåga och dess mikroflora. Huden lämnas fuktmättad och plumpad vilket synbart bidrar till att fylla ut fina linjer och göra den mer elastiskt. Denna fuktbooser gör det möjligt att skräddarsy din hudvårdsrutin efter din huds specifika behov. Underst, överst eller mixad - du avgör. Formulan är helt oljefri/doftfri/vegansk.

AKADEMIKLINIKEN PURE SOOTHING MOIST 50 ML

En återfuktande och silkeslen emulsion fylld med lugnande marina komplex och fukt- bevarande, skyddande lamellära lipider och ceramider. Med en extra stabil form av hyalu- ronsyra för en mer kraftfull och långvarig återfuktning, samtidigt som Centella, Pantenol och Portulaca stabiliserar en irriterad och reaktiv hud. Berikad med multifunktionella bioflavonoider som optimerar hudens mikrobiom och samtidigt motverkar orenheter och diffus rodnad. Denna ingrediens har dessutom retinoidliknande egenskaper vilket bidrar till att stärka hudens kollagensyntes och naturliga reparationsförmåga. Produkten är utvecklad för en fuktfattig, stressad och känslig hy samt vid fet problemhud.

 

 

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan