take over
take over
Academy
Natural
Gör såhär för att slippa inåtväxande hårstrån
Gör såhär för att slippa inåtväxande hårstrån

Gör såhär för att slippa inåtväxande hårstrån

Vi är många som rakar oss regelbundet, och oavsett om du rakar dig i ansiktet eller på något annat ställe är röda prickar och inåtväxande hårstrån ett problem många har. I denna artikel får du de bästa tipsen för att minimera risken för inåtväxande hårstrån! 

Undvik att klämma inåtväxande hårstrån

En vanlig orsak till inåtväxande hårstrån är att död hud och andra orenheter blockerar hårsäckens öppning. Det som händer då är att hårstrået inte kan växa upp utan istället rullar ihop sig eller växer snett. Ofta blir det också inflammerat. Det är viktigt att inte klämma och pilla på hårsäckarna eftersom du med hjälp av bakterier riskerar att förvärra det hela. 

Tips!

Om du tydligt ser hårstrået så kan du använda en steriliserad, spetsig pincett och dra bort hårstrået, då läker ofta inflammationen snabbare. Här är det otroligt viktigt att inte skada eller reta huden, då kan det bli värre men också ge fula, bestående ärr. 

inåtväxande hårstrån



Våra bästa tips för att slippa inåtväxande hårstrån

  • Ta en dusch och peela rent huden från döda hudceller innan du rakar dig. Att duscha mjukar också upp huden
  • Tänk på hur du använder hyveln - raka aldrig mot den riktning håret växer
  • Var generös med rakbladen! Ett skarpt, fräscht rakblad gör minsta möjliga skada på huden
  • Tänk på vad du tar på dig efter att du rakat dig - hårt åtsittande eller varma kläder kan skapa irritation på det rakade området
  • Fortsätt peela huden två gånger i veckan för att hålla huden fri från döda hudceller och andra orenheter
  • Var noga med att återfukta huden för att hålla den mjuk och smidig



TWEEZERMAN POINT TWEEZER MIDNIGHT SKY

TWEEZERMAN POINT TWEEZER MIDNIGHT SKY är en smal, handfilad pincett med professionell kvalitet. Precisionsspetsarna tar lätt tag i varje hårstrå varje gång, vilket gör dem idealiska för att ta bort de finaste och minsta hårstråna. Rengör pincettspetsarna noga efter varje användning.

KÖP HÄR

SHISEIDO MEN SHAVING CREAM 100 ML

SHISEIDO MEN SHAVING CREAM är En fantastisk rakkräm som ger en lättare rakning! Denna kräm ger en smidig rakning då den enkelt följer huden och mjukar upp skägget enda ned till rötterna. Den arbetar även i förebyggande syfte för att hindra rodnad och istället ge en mjuk och skön känsla. 

KÖP NU

CLINIQUE FOR MEN FACE SCRUB 100 ML

CLINIQUE FOR MEN FACE SCRUB 100 ML är en mjukgörande och fantastisk produkt att använda innan rakning. Produkten avlägsnar döda hudceller och talg från huden samtidigt som den verkar förberedande för en rakning utan sår. 

 

KÖP HÄR




Vilken hudvård ska jag ha?

Hjälp oss att hjälpa dig! Huden är kroppens största organ och vi vet vilken faktadjungel den kan vara. Gör vår kostnadsfria hudanalys så ger någon av våra professionella hudterapeuter dig en personlig rekommendation.

TILL ANALYSEN

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan