take over
take over

 

Gör såhär för att slippa inåtväxande hårstrån

Vi är många som rakar oss regelbundet, och oavsett om du rakar dig i ansiktet eller på något annat ställe är röda prickar och inåtväxande hårstrån ett problem många har. I denna artikel får du de bästa tipsen för att minimera risken för inåtväxande hårstrån! 

Undvik att klämma inåtväxande hårstrån

En vanlig orsak till inåtväxande hårstrån är att död hud och andra orenheter blockerar hårsäckens öppning. Det som händer då är att hårstrået inte kan växa upp utan istället rullar ihop sig eller växer snett. Ofta blir det också inflammerat. Det är viktigt att inte klämma och pilla på hårsäckarna eftersom du med hjälp av bakterier riskerar att förvärra det hela. 

Tips!

Om du tydligt ser hårstrået så kan du använda en steriliserad, spetsig pincett och dra bort hårstrået, då läker ofta inflammationen snabbare. Här är det otroligt viktigt att inte skada eller reta huden, då kan det bli värre men också ge fula, bestående ärr. 

inåtväxande hårstrånVåra bästa tips för att slippa inåtväxande hårstrån

  • Ta en dusch och peela rent huden från döda hudceller innan du rakar dig. Att duscha mjukar också upp huden
  • Tänk på hur du använder hyveln - raka aldrig mot den riktning håret växer
  • Var generös med rakbladen! Ett skarpt, fräscht rakblad gör minsta möjliga skada på huden
  • Tänk på vad du tar på dig efter att du rakat dig - hårt åtsittande eller varma kläder kan skapa irritation på det rakade området
  • Fortsätt peela huden två gånger i veckan för att hålla huden fri från döda hudceller och andra orenheter
  • Var noga med att återfukta huden för att hålla den mjuk och smidig


Vilken hudvård ska jag ha?

Hjälp oss att hjälpa dig! Huden är kroppens största organ och vi vet vilken faktadjungel den kan vara. Gör vår kostnadsfria hudanalys så ger någon av våra professionella hudterapeuter dig en personlig rekommendation.

TILL ANALYSEN

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan