take over
take over

 

Rosacea, vad gör man?

Rosacea kan verkligen förstöra känslan av "den perfekta hyn" och tära en del på självförtroendet. Om du känner igen utslag och rodnad, ofta i pannan, på kinderna, hakan eller på näsan, så är det möjligt att du har Rosacea. Det känns ofta stickande och varmt med vidgade ytliga blodkärl och helst hade man sluppit det. Man vet inte ännu varför man får rosacea, men vi lovar, det finns hjälp att få!

 

rosacea bilder

 

Allmänt om rosacea

Problem med huden är väldigt vanligt och drabbar de flesta någon gång i livet. Det kan bero på en mängd faktorer som hormoner, klimat, gener och fel hudvårdsprodukter. Det är viktigt att reda ut vad som är grunden till problemet, bäst är det att ta professionell hjälp för att få rätt diagnos och rätt behandling. Det är också viktigt att du använder rätt typ av produkter till rätt hudtyp och hudtillstånd. Därför finns vi på Harmoniq, som ett sken i mörkret! 

Behandling av rosacea

Hur kan jag behandla rosacea? Hur mycket vi än önskar så finns det ingen mirakelkur som botar rosacea. Det går dock att lindra symtomen man får när den bryter ut! Först och främst är det viktigt att hitta vad som triggar just dina utbrott, och sedan försöker du att undvika det i den mån du kan. Rosacea kan triggas av saker som stress, alkohol, fel hudvårdsprodukter och stora temperaturförändringar. Därför är det ett tips att tvätta bort sminket med en mild ansiktsrengöring och använda ljummet vatten. Utöver att försöka undvika det som triggar din rosacea så är det av största vikt att hitta rätt hudvårdsprodukter. Lika viktigt som det är att hitta rätt hudvårdsprodukter är det att hitta bra sminkprodukter. Generella tips är att använda parfymfritt smink utan olja. Var också noga med att rengöra dina sminkverktyg noga, så att onödiga bakterier inte når huden.Hur hittar jag rätt hudvårdsprodukter?

Ta hjälp! Låt en utbildad hudterapeut kika på din hud för att hitta produkter som passar dig. Generellt ska man undvika peelande produkter eller produkter som innehåller alkohol. La Roche Posay, har en hel serie av produkter som är speciellt tillverkade för dig med rosacea. Eller varför inte testa några grymma produkter från Exuviance

rosacea bilder

 

Vilken hudvård ska jag ha?

Hjälp oss att hjälpa dig! Huden är kroppens största organ och vi vet vilken faktadjungel den kan vara. Gör vår kostnadsfria hudanalys så ger någon av våra professionella hudterapeuter dig en personlig rekommendation.

TILL ANALYSEN

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan