take over
take over
Academy
Rosacea - vad gör man?
Rosacea - vad gör man?

Rosacea - vad gör man?

Rosacea kännetecknas av utslag och rodnad, ofta i pannan, på kinderna, hakan och/eller på näsan. Besvären känns ofta stickande och varmt med vidgade ytliga blodkärl. Man vet inte ännu varför man får rosacea, men det finns hjälp att få!

 

 

rosacea bilder

Allmänt om rosacea

Problem med huden är väldigt vanligt och drabbar de flesta någon gång i livet. Det kan bero på en mängd faktorer - hormoner, klimat, gener och fel hudvårdsproukter. Det är viktigt att reda ut vad som är grunden till problemet. Där är det bäst att ta professionell hjälp för att få rätt diagnos och rätt behandling. Det är också av största vikt att använda rätt typ av produkter för rätt typ av hud och hudtillstånd. Därför finns vi här, som ett sken i mörkret! Här kommer några korta fakta om huden och dess olika tillstånd. 

Kostnadsfri hudanalys

 

rosacea bilder

 

Rosacea behandling

Hur kan jag behandla rosacea? Hur mycket vi än önskar så finns det ingen mirakelkur som botar rosacea. Det går dock att lindra symtomen man får när den bryter ut! Först och främst är det viktigt att hitta vad som triggar just dina utbrott, och sedan försöker du att undvika det i den mån du kan. Många upplever att deras rosacea triggas av stress, alkohol eller fel hudvårdsprodukter. Även stora temperaturförändringar, tom t.ex vid bastu eller en kylig vinterdag kan vara en riktig bov. Därför är det ett tips att tvätta bort sminket med en mild ansiktsrengöring och använda ljummet vatten. Utöver att försöka undvika det som triggar din rosacea så är det av största vikt att hitta rätt hudvårdsprodukter. 

 Hur hittar jag rätt hudvårdsprodukter?


TA HJÄLP! Låt en utbildad hudterapeut kika på din hud för att hitta produkter som passar dig. Generellt ska man undvika peelande produkter eller produkter som innehåller alkohol. Vårt nya märke, La Roche Posay, har en hel serie av produkter som är speciellt tillverkade för dig med rosacea.   

TILL PRODUKTERNA 

 

Rosacea ögon

Rosacea kan även sätta sig på ögonen, och där visar den sig precis som på huden genom ytliga blodkärl, rodnad och utslag. De allra flesta som lider av rosacea drabbas även av ögonrosacea. Här kommer ett gäng symtom på just

ögonrosacea behandlingögonrosacea: 

  • Röda ögon
  • Svullna och röda ögonlock
  • Ögongrus
  • Irriterade ögon

Dessa symtom lindras oftast bäst av ögondroppar. Det är viktigt att behandla ögonrosacea, eftersom obehandlad rosacea på ögonen kan leda till ärr på hornhinnan vilket i sin tur kan påverka synen. 

 

 

Var noga med att rengöra dina sminkverktyg noga, så att onödiga bakterier inte når huden

rosacea smink

Rosacea foundation

Lika viktigt som det är att hitta rätt hudvårdsprodukter är det att hitta bra sminkprodukter. Generella tips är att använda parfymfritt smink utan olja. Var också noga med att rengöra dina sminkverktyg noga, så att onödiga bakterier inte når huden. 

Tips!

Välj en något gulare foundation och concealer för att neutralisera de röda tonerna i huden.

 

KÖP FOUNDATION

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan