take over
take over
Academy
Natural
Så behandlar du akneärr hemma
Så behandlar du akneärr hemma

Så behandlar du akneärren hemma

Akne kan vara svårt att tackla, och även om du hittat rätt behandling för din hud så kan det vara frustrerande när det lämnat kvar spår i form av envisa ärr. Men oroa dig inte, akneärr går att behandla! Här kommer flera tips som du kan använda dig av för att behandla dina ärr hemma.

Exfolierande syror

Exfolierande syror är ett enkelt sätt att behandla ärr hemma och har många andra fördelar förutom att minimera synligheten av akneärr! Som det låter på namnet så exfolierar dessa huden, vilket innebär att de hjälper till att avlägsna det översta
hudlagret med döda hudceller, vilket kommer leda till att huden får en jämnare textur. Exfolierande syror är lämpliga för alla typer av ärr. Det finns flera olika typer av syror som passar bäst för olika hudtyper.

 

AHA-syra (Alpha Hydroxy Acid)

AHA-syror, som exempelvis mjölksyra eller glykolsyra, kan förutom att exfoliera huden även hjälpa till att återställa hudens fuktbalans. Därför lämpar sig AHA-syra bäst för de med torr eller solskadad hy.

BHA-syra (Beta Hydroxy Acid)

BHA-syra, exempelvis salicylsyra, har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper. Därför lämpar sig det bäst för de med känslig eller oljig hy som är benägen att få pormaskar, förstorade porer eller finnar.

PHA-syra (Poly Hydroxy Acid) 

PHA-syra är ett bra alternativ för de med känslig och torr hy då det har större molekyler. Större molekyler innebär att det sjunker långsammare in i huden, vilket resulterar i en mildare exfoliering än BHA eller AHA-syra.

Solskydd

Att använda solskydd är inte bara viktigt för att skydda huden från hudcancer och påskyndat åldrande. Skadad hud är mer känslig för solens strålar än oskadad hud och riskerar därför att bli missfärgad av solskador, vilket kommer göra ärren mer synliga. Risken är också att solskador försvårar möjligheten för ärr att försvinna med tiden. Gör det därför till en vana att applicera solskydd varje dag vare sig om du har ärr eller inte, gärna flera gånger om dagen!
Retinol

Ingrediensen retinol är en typ av A-vitamin med många positiva effekter för huden. Retinol består av små molekyler, vilket gör att det kan tränga djupare ner under hudens övre lager. Väl nere i huden har retinol fantastiska egenskaper, det stimulerar hudens produktion av kollagen och elastin samt ökar hudens cellförnyelse. Detta leder till förbättrad textur och minskar synligheten av ärr. Retinol passar bäst för atrofiska ärr.

De bästa produkterna att mot akneärr 

Acneärr behandling

Att bli kvitt ärren helt kan ofta vara klurigt. Däremot går det att, med hjälp av krämer och behandlingar, minska ärren och dess synlighet. Vi rekommenderar dig att vara försiktig med att själv försöka åtgärda ärren innan du konsulterat med hudterapeut. Gör vår kostnadsfria hudanalys så ger någon av våra professionella hudterapeuter dig en personlig rekommendation. HÄR kan du läsa mer om hur vi kan behandla dina akneärr på vår fina salong.
Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan