take over
take over

 

Såhär får du till en perfekt foundation

Hur är det nu man applicerar foundation på rätt sätt, så det varken blir för mycket eller för lite? Och är det bästa att applicera med borste eller fingrar? Det finns många sätt att arbeta med sin foundation. Här får du de grundläggande teknikerna och de bästa tipsen och tricksen.

 

Utgångspunkten för en perfekt foundation

För att vägleda dig i hur du applicerar din foundation på bästa sätt, ska du fundera över vilken färg och typ av foundation du föredrar samt hur hög täckningsnivå du vill uppnå. Det är alltså en fråga om hur enhetligt du vill att din hud ska vara och samtidigt hur naturligt resultat du önskar. Här går vi igenom de tre typer av redskap du kan använda till att lägga en vacker foundation.Redskapen som ger dig en foundation som du vill ha denGör såhär för att få din foundation att hålla hela dagen (eller natten!)

  1. Rengör ansiktet noga och utför din vanliga rutin vad gäller toner, serum, dagkräm etc. Fokusera på att återfukta!
  2. Applicera din favoritprimer - här är vår!
  3. Applicera foundation över hela ansiktet med fingrarna, borste eller svamp
  4. Sätt din foundation med puder och sminka resten av ansiktet som du brukar
  5. Avsluta med att applicera generöst med settingspray Ska jag applicera med fingrarna, svamp eller borste?

Med fingrarna är det enkelt och naturligt

Genom att applicera din foundation med dina fingrar får du din foundation att smälta in i huden på grund av värmen från dina fingrar. Det ger en väldigt naturlig look, och du kan komma in i alla ”vrår”. Det finns dock två saker som du ska vara särskilt uppmärksam på när du applicerar foundation med fingrarna - Först och främst fungerar det bäst med flytande, lätta foundations. Därutöver ska du vara uppmärksam på att det är svårt att uppnå en väldigt täckande look. Det är nämligen svårt att fördela den jämnt.

Med borste har du många möjligheter

Sminkborsten är ett fantastiskt redskap och kan användas till att applicera i stort sett alla typer av foundation, puder, stift o.s.v. men det är viktigt att välja rätt sminkborste. Det positiva med en sminkborste är att du undviker att få produkt på fingrarna. Du kan skapa olika effekter med din produkter beroende på vilken borste du väljer. När du väljer att använda en sminkborste till att applicera din foundation ska du komma ihåg att rengöra dina penslar för hygienens skull samt för att få dem att hålla längre.

Med svamp har du en bra känsla med produkten

De senaste åren har sminksvampen blivit ett rätt populärt redskap för applicering av foundation. De kan användas till en hel del olika typer av foundations. Du har en bra känsla för produktfördelningen i ansiktet och undviker vanligtvis att få för mycket produkt i ansiktet, då sminksvampen kommer att absorbera lite av den. Om du är helt grön inom foundation-området är svampen ett bra alternativ och längre fram kan du byta ut den mot en pensel. Sminksvampen är enkel att rengöra och redo för användning direkt efteråt, då den inte behöver någon torktid.
Våra bästa produkter för en felfri foundation 
Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan