take over
take over

 

Såhär fejkar du brännan på bästa sätt - steg för steg

Värmen är runt hörnet och det börjar bli dags att fejka brännan! Brun utan sol är ett väldigt mycket bättre alternativ än att pressa i solen, eftersom solens uv-strålar kan vara farliga. I denna artikel går vi igenom hur du lyckas med den perfekta brännan, steg för steg. 

Hur gör man?

Förberedning är nyckeln här! Du vill att det ska hålla, vara jämt och framförallt så vill du inte bli orange.

1.   Skrubba huden. Huden måste bli så jämn som möjligt. Vid ojämnheter, speciellt där du är extra torr (ex. armbågar och fotknölar) där blir du orange eller väldigt mörk annars.

2.   Återfukta huden. Huden behöver fukt innan. Åter igen för att du inte ska bli orange eller dylikt. Kom ihåg att använda lotion och inte olja. Olja gör det svårare för ämnet att reagera med huden.

3.   BUSA dig. Här finns det en uppsjö av varianter och konsistenser. Kräm, mousse, spray, serum, servetter, mask och till och med duschprodukter. Färgat eller ofärgat. Vad du än trivs med. BUS med färg (colour guard) är fördelaktigt då du ser vart du har applicerat din färg, dock också den produkt som färgar av sig mest på dina sängkläder osv.

4.   Fortsätt återfukta för en längre hållbarhet. Fyll på med BUS för att bibehålla färg.

Vanliga frågor vi får om brun utan sol

Få bort brun utan sol

Även fast en brun utan sol som ger färg direkt är världens bästa påhitt eftersom man ser direkt vart man applicerat och inte, kan man missa en fläck på en fotknöl. Men ingen panik, vi har lösningen! Blanda en matsked bakpulver med en matsked citronsaft. Applicera och låt verka i ett par minuter innan du sköljer av. Tada! OBS: glöm inte att återfukta efteråt.

Kan man sola med brun utan sol?

Sola helst inte när du har använt brun utan sol. I solen så frigör DHA mer fria radikaler i huden som bryter ner kollagenet i huden. Säkrast att använda BUS är inför en resa och inte under din resa.

Hur fungerar brun utan sol?

Jo, det är ett naturligt färgämne som kallas för DHA (dihydroxiaceton), med andra ord ett vegetabiliskt glycerin,
vanligast från sockerrör. Detta ämne reagerar med aminosyrorna i det yttersta hudlagret och ger oss en mörkare hudton.

Varför luktar brun utan sol ofta illa?

Doften kommer tyvärr från den huvudsakliga ingrediensen DHA. Ju mer DHA det är i koncentration, desto mer luktar det. Här kan man välja en mer gradvis brun utan sol. Dessa brukar lukta mindre. Men ska det gå snabbt, mer DHA i koncentration, mer doft. Applicera på kvällen och duscha på morgonen. Det underlättar.
Brun utan sol ansikte

Tänk rätt kring ansiktet. Många BUS produkter kan tyvärr vara lite för stor molekylära för din tunna hud och därav
vara tilltäppande. Blir det tilltäppt i huden så får vårt naturliga fett inget utrymme och det kommer mera fett. Bakterier frodas och du får mera plitor eller finnar. Det finns såklart produkter gjorde för ansikte. Välj de för ansikte.

Våra bästsäljare för ansiktet

Våra bästsäljare för kroppen

 Tänk också på.. 

...att mousse, den håller längre. Du får mer produkt i flaskan. Lotion, ger dig mer fukt, för den torrare hudtypen. Spray, ger oftast en väldigt ”instant colour” och känns väldigt lätt. Ansikte, fuska inte här. Använd en produkt lämpad för ditt ansikte. Det brukar oftast vara i ett serum-format då man inte vill att produkten ska vara tilltäppande för din tunna hud. 
Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan