take over
take over

 

Kan Kevin Murphy rädda mitt torra och skadade hår? - Evelina testar

En ny Evelina Testar, det var verkligen på tiden! I denna artikel undersöker jag om Kevin Murphys produkter kan tämja mitt blekta, torra barr. Jag har varit under ytan på grund av mammaledighet och är mer än redo för att grotta ner mig i både hår och hudvård. Häng med!

Kevin Murphy säljer veganska hårvårdsprodukter skapade från förnybara och hållbara resurser. De innehåller naturliga ingredienser som eteriska oljor, växtextrakt och naturliga antioxidanter som gör att ditt hår får liv och styrka utan att slita ut det. Produkterna är även sulfat-och parabenfria och varumärket är certifierade cruelty free av PETA. So far so good! Det första intrycket av produkterna är att de är S Å fina. Jag älskar alla pastellfärgerna som också är helt rätt i tiden nu på sommaren. En annan grej jag slogs av är produkternas fyrkantiga form. Det gör ju att de tar noll plats i badrumsskåpet!KEVIN MURPHY SCHAMPO BLONDE ANGEL WASH

4 av 5

 

Vårdande silverschampo


"Blonde Angel Wash är ett färgbevarande schampoo speciellt framtaget för dig med blond eller grå färgad hårfärg. Produkten ljusar upp och ger glans till håret med sina lavendel toner. Används i blött hår och arbetas in i både hår och hårbotten. Skölj och upprepa igen. För bästa resultat, följ upp med tillhörande balsam."
Kevin Murphy Schampo Blonde Angel Wash 250 ml
Natural
(Rek. Pris: 299 kr)
233 kr

Jag som har blonda slingor i håret använder silverprodukter regelbundet. Min upplevelse är att man ofta brukar ta till de lite starkare silverprodukterna för att få effekt, och att håret då slits. Det första som slog mig med denna produkt (efter att jag fått bända bort den skyddande plastbiten i korken med en pincett) var DOFTEN! Helt otrolig. Diskret och lyxig på något vis. Det andra som jag märkte rätt snabbt var att produkten är väldigt dryg. Jag applicerade ungefär en femkrona av produkt i håret och det var för mycket och löddrade massor. Bra för plånboken att den räcker länge! Jag upplevde inte att håret blev minsta strävt eller slitet, men ändå att topparna fick en kallare och vitare nyans.

Något på minussidan var som nämnt den skyddande plasten för öppningen. Omöjlig att få bort med blöta fingrar (eller med tänderna), så ta bort den innan ni kliver in i duschen!


Intensivt återfuktande balsam 

KEVIN MURPHY BALSAM HYDRATE ME RINSE

4 av 5

 

"Hydrate-Me Rinse är ett intensivt återfuktande balsam som gör det omöjliga möjligt. Djupt skadat och torrt hår blir mjukt och fuktfyllt och kluvna toppar kommer inte att upptäckas igen. Perfekt för dig som har väldigt skadat hår och vill ge ditt hår en fukt- och glansboost!"

Kevin Murphy Balsam Hydrate Me Rinse 250 ml
Natural
299 kr

 

Denna produkt hade samma magiska doft som den första - lycka! Plasten var lika svår att få av men det glömdes snabbt bort när håret blev lent som silke. Efter två graviditeter har jag väldigt många korta strån i överhåret som kan leva ett eget liv. Jag upplever att detta balsam kamouflerar in dem ihop med resten av håret, så att det ser mindre "skadat" ut. 

Tips!

Lämna kvar lite balsam i längderna så blir håret extra mjukt och återfuktat. 

Återfuktning med värmeskydd 

KEVIN MURPHY TREATMENT SMOOTH AGAIN 200 ML

4 av 5

 

"En leave-in kräm som avlägsnar frizz och gör ditt hår mer tillmötesgående! Passar perfekt för tjockt och rufsigt hår. Produkten innehåller styling kvaliteter som jämnar ut håret samtidigt som det avlägsnar frizz för ge ett smidigare hår med extra värmeskydd."

Kevin Murphy Treatment Smooth Again 200 ml
Natural
(Rek. Pris: 349 kr)
273 kr

 

Den här produkten är egentligen inte anpassad för mitt hår, som är rakt med tunna strån. Ändå upplever jag att den är luftig och lätt. Jag applicerade två pumpar i handdukstorkat hår innan jag tog på värmeskydd fönade det med varmluftsborste. 
KEVIN MURPHY HEATED DEFENSE

4 av 5

 

Hur viktigt är värmeskydd? 

 

"Viktlöst och osynligt leave in-skum för att skydda håret mot värmeverktyg och mekanisk skada av t.ex. borstar och håraccessoarer. Ger värmeskydd upp till 230 °C. Fördelas smidigt och absorberas av håret."

Kevin Murphy HEATED DEFENSE 150 ml
Natural
(Rek. Pris: 299 kr)
233 kr

Det här är världens smartaste produkt! Jag skulle nog ändå vilja påstå att värmeskyddet är den viktigaste stylingprodukten för att minska risken för slitage, och jag vet inte hur många gånger jag stått med en värmeskyddande spray och undrat om jag applicerat överallt eller om någon del av håret blivit utan och kommer att ta skada. Med denna kan man ta ett par pumpar i handen och jobba in i hela håret. Så himla smidigt! Den är dessutom viktlös och gör inget annat än att skydda stråna. 

kevin murphy värmeskyddande mousse


Sprayvax som inte klibbar 

KEVIN MURPHY TOUCHABLE DRY SPRAY WAX 250 ML

5 av 5

 

"Detta sprayvax bevarar hårets textur och stadga samtidigt som den ger den perfekta looken av ofixat, rufsigt hår. Klibbar inte. Passar alla hårtyper!"

kr

Jag har aldrig provat sprayvax tidigare men fick upp ögonen för det när vår frisör Rebecca gjorde fina midsommarlockar i mitt hår som hon sprayade med sprayvax. De lockarna höll i flera dagar och fick utstå en hel del! Ni kan läsa om det här.

Det jag gillade mest (förutom doften, som jag tjatat om tidigare) var att håret inte fick den stela känslan som en hårspray kan ge. Det är ett jätteplus! Något som var lite tråkigt var att inte heller denna produkt lyckades hålla min gardinlugg uppe en hel dag. Enligt våra frisörer behöver man börja bygga stadga redan i fuktigt hår för att en gardinlugg eller lockar ska hålla hela dagen. Drömmen är ju att ha en lugg som Leya i Snabba Cash. 


Hårolja för blont hår

 

KEVIN MURPHY STYLING SHIMMER ME BLONDE 100 ML

5 av 5

 

"Låt inte blont hår bli tråkigt och matt, behandla det med  SHIMMER.ME-BLONDE. Vår reparationsglansbehandling, med färgförstärkare och optiska ljusmedel, ger strålande skimmer och strålande glans till markerade, blonda eller grå nyanser. Speciellt utvalda ingredienser från den australiska regnskogen, utvalda för deras förmåga att blomstra i hårda klimat, tillför elasticitet och fukt, medan ljusreflekterande teknik från avancerad hudvård ger viktlöst magnifik glans."

Kevin Murphy Styling Shimmer Me Blonde 100 ml
Natural
(Rek. Pris: 299 kr)
233 kr

 

Aldrig mer kommer jag använda olja som pumpas ut i handen! Denna lägger sig jämnt och lätt över hela längderna. Håret blir skimrande och ser välmående ut när man applicerat denna produkt. Den luktar rätt starkt, vilket säkert kan upplevas som för mycket om man är doftkänslig. Flaskans storlek passar perfekt att ha med i väskan, så att man kan bättra på lystern on the go!
Helhetsbetyg

5 av 5

 

Jag måste säga att jag är Kevin Murphy-frälst. Doften är verkligen något alldeles extra. Den är svår att beskriva men lite som nytvättade lakan, ren och frisk. Ingen av produkterna har varit tunga för mitt typiskt skandinaviska hår utan bara gett fukt och rett ut. Det känns jättebra att använda veganska produkter från ett företag som jobbar med naturliga ämnen. 


Mina favoriter är leave in-lotionen, vaxsprayen och oljan. Tre produkter som gör precis vad de ska! Jag älskar formatet på vaxsprayen och oljan, att oljan sprayas och fördelas med en perfekt jämnhet på håret och att vaxsprayen inte blir stel. Alla produkterna är väldigt dryga, vilket verkligen gör att de är värda varenda krona. När jag stylar håret med dessa sex produkter upplevde jag att håret höll sig fräscht i flera dagar. I vanliga fall brukar jag behöva tvätta håret varannan dag för att det ska se fräscht ut, men inte nu. Jag vet inte om det är för att jag gjort hårvårdsrutinen "ordentligt" (precis som frisörerna önskar att man gjorde) eller om det var ett väldigt bra schampo och balsam. Det kan också vara så att topparna blev så återfuktade att botten inte behövde producera så mycket fett för att smörja. Oavsett - magi! TACK KEVIN MURPHY!❤   

Gillade du den här annonsen rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan