take over
take over

 

Därför ska du ta bort sminket med rengöringsolja

Att använda sminkborttagning i form av rengöringsolja är det nya svarta. Wow alltså, det finns ingenting som en rengöringsolja inte biter på! Vattenfast läppstift, mascara, miljöföroreningar - inga problem alls. Huden känns rejält återfuktad efteråt dessutom. De allra flesta oljor återställer dessutom hudens pH-värde. Här kommer våra bästa tips!

Kort om rengöringsolja

Vad är det?

Rengöringsoljor är riktigt effektivt för att ta bort makeup (till och med vattenfast!), miljöföroreningar och fett som samlats i ansiktet under dagen. Antingen kan de användas ensamma, eller så kan de användas som ett första steg vid så kallad "dubbelrengöring".

Hur fungerar dubbelrengöring?

Dubbelrengöring innebär att du först använder dig av en oil cleanser för att lösa upp solskydd, makeup och fett för att sedan gå på med en vattenbaserad rengöring som tar vara på det oljerengöringen inte kommit åt. En riktig djuprengöring helt enkelt!

Passar det även mig med aknebenägen hud?

Man kan lätt tro att en rengöringsolja inte skulle passa någon med fet eller oljig hud, men tvärt om! Det finns en hel del varianter på oljor med olika egenskaper. Har du en aknebenägen hud fungerar rengöringsolja alldeles ypperligt, eftersom det ofta har antiinflammatoriska egenskaper och då kan lugna rodnad och inflammerade porer. 

5 fördelar med att ta bort sminket med rengöringsolja

  1. Tar enkelt bort det allra svåraste produkterna, till och med vattenfasta!
  2. Har ofta antiinflammatoriska egenskaper
  3. Lugnar irriterad hud och inflammerade porer
  4. Passar alla hudtyper
  5. Torkar inte ut huden

Gör såhär

  1. Värm en ärtstorlek av balsamet mellan handflatorna och massera sedan över ett torrt ansikte
  2. Fukta fingertopparna massera balsamet tills det är upplöst av vattnet, rör dig i cirkulära rörelser
  3. Ta bort med en varm, fuktig (ren!) handduk
  4. Avsluta med en toner och återfuktning (dag eller nattkräm)Hudvård från Elemis

Elemis är ett av de mest kända och respekterade varumärkena inom hudvård. Deras produkter är framtagna för att passa alla hudtyper, och de erbjuder ett brett utbud av olika produkter för att möta alla dina hudvårdsbehov. Det är viktigt att rengöra huden på djupet, och Elemis erbjuder ett flertal olika rengöringsprodukter för att göra detta. Det är också viktigt att fukta huden, och Elemis har ett flertal olika fuktgivande produkter som är anpassade för alla hudtyper.

Elemis och problemhud

Om du har problemhud kan det vara en bra idé att använda en av Elemis problemhudprodukter. Dessa är framtagna för att behandla alla typer av problemhud, och de innehåller aktiva ingredienser som hjälper till att reducera ojämnheter i huden. Oavsett vilka hudvårdsprodukter du väljer från Elemis, kan du vara säker på att du får produkter av hög kvalitet som är framtagna för att ge dig bästa möjliga resultat!

Våra favoriter från Elemis

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan