take over
take over

 

Därför ska du sluta klämma finnar

Att klämma finnar kan vara riktigt lockande, och högst beroendeframkallande. Vi är nog många som vet att det kan bli inflammationer och fula ärr, men helt enkelt inte kan låta bli. I den här artikeln delar vi med oss av våra bästa tips för att sluta klämma på finnar, och vad du kan göra istället.

Vad händer när du klämmer finnar?

Att klämma på pormaskar är ett av de största misstagen du kan göra när det gäller din hudvårdsrutin. När du försöker klämma på dina finnar, öppnar du upp huden och skapar en infektionsport som bakterier kan tränga in i. Det kan leda till ärr, inflammation och ibland även akne.

Så slutar du

  • Gå till en hudterapeut och låt personen klämma på rätt rätt
  • Sänk badrumsbelysningen! Det är svårare att klämma om du inte ser
  • Sätt upp en lapp med en påminnelse på badsumsspegeln

 

 


Vad du kan göra istället

Minska uppkomsten av pormaskar

Finnar och pormaskar är en av våra vanligaste hudåkommor och beror på att porerna blir tilltäppta av talg eller avstött hud. Genom att använda en bra hudvårdsrutin och exfoliera huden regelbundet kan du minska uppkommandet av pormaskar.

Tips mot finnar och pormaskar

  1. Exfoliera ofta för att motverka tilltäpptheter. Salicylsyra är ett ämne som kan lösa upp talget i pormaskarna. TIPS HÄR!
  2. Jobba med masker! Satsa på en mask absorberar överskottstalg från huden, tex DENNA.
  3. Fukt fukt och åter fukt. Det håller huden smidig och hjälper porerna att hålla sig ihopdragna. DENNA dagkräm är fantastisk! Hur blir man av med akne?

Faktorer som stress, kost, sol, alkohol kan göra dig mer sårbar för att få akne, så att ha dessa i åtanke är jättebra. Det finns också receptbelagda läkemedel mot akne som man kan få via sin vårdcentral. Utöver det finns en mängd fantastiska produkter på marknaden, som kan göra underverk om man lider av akne. Precis som vi skrivit ovan är det av största vikt att man tar hjälp av en hudterapeut som noga får analysera huden, och berätta exakt hur just din hudvårdsrutin bör se ut.

Gillade du den här artikeln rekommenderar vi dig att läsa:

Din produkt är tillagd

×
Startsidan