take over
take over

Det finns lindring för akne & pormaskar

Oren hy

Oren hy

Oren hy


Ungefär 70-80 % av alla människor lider av någon typ av oren/aknebenägen hud. Oftast förekommer aknebenägen hud vid puberteten hos pojkar och flickor på grund av stora hormonförändringar. Det som händer vid en hormonförändring är att hormonämnen stimulerar talgkörtlarna att producera mer talg (sebum) än vanligt. Detta i sin tur kan störa hudförnyelsen. Oftast förekommer oren hud i ansiktet, på bröst, axlar och rygg då det produceras mest talg i dessa områden. Anledningar till oren hud kan vara hormoner, bakterier och genetik.

Pormaskar bildas när huden producerar alldeles för mycket talg och samtidigt inte gör sig av med tillräckligt mycket döda hudceller. Det som händer är att talg och döda hudceller byggs upp i hårsäckar och smälter samman till en mjukare sammansättning som ofta buktar upp en aning. Om denna sammansättning är öppen mot ytan så mörknar den vanligtvis, och en pormask bildas.

Finnar är röda hudområden som är upphöjda, ofta är de vita mittområdet. En finne utvecklas när en blockerad hårsäck blir inflammerad eller infekterad.

Tips:

1.    Använd ljummet vatten på ansiktet, inte varmt eller kallt.

2.    Använd icke-komedogena smink -och- hudvårdsprodukter. Det vill säga produkter som inte täpper till porerna.

3.    Låt finnarna vara. De kan bli mer infekterade om du rör dem.

Observera att det finns en del myter om oren hud. Till exempel att man ’’inte tvättar huden’’ tillräckligt ofta eller att man är ohygienisk. Detta är myter. Sanningen är att ju mer man tvättar ansiktet desto värre kan det bli.

Här nedan finner du produkter som lämpar sig för behandling av aknebenägen och oren hud. Självklart kan du använda smink för att täcka oönskade finnar med mera.

Läs mer
Visa mindre
Filtrera
Tillverkare (0)
Copyright 2020 © Vendre
Sortera
Copyright 2020 © Vendre
(6 produkter)

Din produkt är tillagd

×
Startsidan
Loreal Paris
Loreal Paris Air Volume Mega Mascara Black 9 ml
Loreal Paris Lash Paradise Mascara Extra Black 1 6 ml
Loreal Paris Mascara Volume Million Lashes Trio Kit