take over
take over
Exuviance
Exuviance

Exuviance är professionell hudvård med medicinsk grund


Exuviance grundades 1988 av dr. Eugene Va Scott dermatolog, dr. Ruey Yu, farmakolog med dermatologi som specialitet. Dessa två lade grunden till AHA-teknologin och har för närvarande över 120 patent på sammansättningar och behandlingar med AHA- produkter. Deras forskningsresultat har publicerats i medicinska tidskrifter.

Exuviance Hudvårdssystem

Exuviance har en medicinsk grund och erbjuder ett system av vetenskapligt utvecklade och högeffektiva hudvårdsprodukter med alpha- och polyhydroxisyror, AHA- och PHA-syror, kombinerat med senaste upptäckterna inom avancerad hudvårdsteknik. Företaget ligger i Princeton, New Jersey och har en ledande position inom utveckling av olika sammansättningar av AHA-produkter.

Produkterna är utvecklade och skapade speciellt för kunder som inte har behov av att söka vård hos läkare men ändå vill få maximalt och fräscht resultat av sin hudvård. Dessa produkter är framtagna för att underlätta hudens naturliga exfolieringsprocess genom att öka exfolieringen och stimulera cellförnyelsen som leder till att de döda hudcellerna ersätts. Detta bidrar till att porerna blir mindre tilltäppta och huden blir mindre matt och torrt. De nya hudcellerna ger en friskare utstrålning och huden blir vackrare, yngre med fräschare utseende. Produkterna bidrar inte till bildandet av pormaskar eller akne samt är hypoallergeniska för känslig hy. Ögonkrämerna är oftalmologiskt testade och är oparfmerade.

Exuviance hudvårdssystem består av dagkrämer, nattkrämer, serum, mask, peeling, rengöring och ansiktsvatten, antiage produkter med flera. Dessutom är produkterna dermatologiskt testade och utvecklade samt är inte testade på djur.

AHA-syror (alphahydroxisyror)

AHA-syror, som är en förkortning av alphahydroxisyror, löser upp och tar bort lagret döda hudceller så att de nya cellerna lättare kommer fram. Det bidrar till att huden blir jämnare och ser renare ut. Den tillför även fukt till huden vilket gör huden mjukare och jämnare. Huden kan inledningsvis fjälla vid de första veckorna vilket är normalt då huden gör sig av med döda hudceller. Fortsätter fjällandet efter 2 veckor och huden uppvisar tecken på irritation bör Du använda produkterna mindre frekvent. Exempelvis varannan dag för att sedan återgå till full användning när huden är mer tålig. En övergående men normal bieffekt med användning av AHA- syror är brännande känsla eller klåda. Denna reaktion uppkomer när syorna tränger igenom huden. Detta ger sig efter inväjning av produkterna.

PHA-syror (polyhydroxisyror)

PHA-syror liknar AHA syror såväl kemiskt som funktionellt men den stor skillanden mellan dem är att PHA syror har större molekyl struktur vilket försvårar genomträngningsförmågan i huden. Detta resulterar en minskning av bieffekterna som uppkommer med AHA syror vilket gör den väldigt passande för personer med torr och/eller känslig hy. Den passar såväl en eksem hy som en hy med rosacea. Trotts den större molekylstrukturen jämfört med AHA syran så minskas inte effektiviteten eller resultatet. Det finns forskning som påvisar 6% minskning av PHA-syrans penetrationsförmåga i första hudlagret jämfört med AHA-syran. Det gör att PHA-syran kan vara mindre irriterande för vissa hudtyper. PHA syror tillför mycket fukt och forskning visar att PHA syran binder er fukt än de mest kända fuktgivarna.

Läs mer
Visa mindre
Kampanj
Exuviance Age Reverse Skin Caring Foundation 30 ml Ivory
Ord pris: 479 kr
299 kr
Visa fler

Din produkt är tillagd

×
Startsidan
Proenza Schouler
Proenza Schouler ARIZONA EDP 90 ML
Proenza Schouler ARIZONA SHOWER OIL 200 ML
Proenza Schouler ARIZONA BODY OIL 100 ML